Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΗΠΑ: Το Πολεμικό Ναυτικό προσφέρει αμοιβή για πληροφορίες σχετικά με παράνομα φορτία στη Μέση Ανατολή

ΗΠΑ: Το Πολεμικό Ναυτικό προσφέρει αμοιβή για πληροφορίες σχετικά με παράνομα φορτία στη Μέση Ανατολή

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ προσφέρει για πρώτη φορά αμοιβή σε άτομα που παρέχουν πληροφορίες για παράνομα φορτία στα ύδατα της Μέσης Ανατολής. Τα περισσότερα φορτία αφορούν παράνομα όπλα ή ναρκωτικά. 

Η Κεντρική Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (NAVCENT), η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Μπαχρέιν και η οποία καλύπτει στρατηγικής σημασίας θαλάσσιες οδούς στη Μέση Ανατολή, όπως η Διώρυγα του Σουέζ και το Στενό του Χορμούζ, ανακοίνωσε πως οι αμοιβές μπορεί να είναι σε μετρητά ή σε είδη, όπως σκάφη.

«Η NAVCENT θα μπορούσε εν δυνάμει να προσφέρει μέγιστη αμοιβή 100.000 δολαρίων για πληροφορίες ή μη θανατηφόρα αρωγή που να υποστηρίζουν αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις ή να οδηγούν τις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις σε επιτυχή σύλληψη παράνομων φορτίων όπως παράνομα όπλα ή ναρκωτικά», αναφέρει η στρατιωτική διοίκηση σε δήλωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της.

«Οι αμοιβές μπορεί επίσης να μην είναι χρηματικές και να περιλαμβάνουν είδη όπως σκάφη, οχήματα, τρόφιμα ή εξοπλισμό», προσθέτει.

Στη δήλωση αναφέρεται ένας τηλεφωνικός αριθμός στο Μπαχρέιν, στον οποίο μπορεί να δίνονται οι πληροφορίες, επιπλέον του ιστοτόπου που είναι αφιερωμένος στο πρόγραμμα αμοιβών του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Στη δήλωση δεν αναφέρεται κάποια συγκεκριμένη χώρα ως στόχος του προγράμματος αμοιβών, όμως το Ρόιτερς επισημαίνει πως η εφαρμογή της μπορεί να περιπλέξει τις αποστολές ιρανικών όπλων σε συμμάχους της Τεχεράνης στην Υεμένη, τη Συρία και το Λίβανο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις