Site icon NewsIT
21:33 | 29.01.15

Ιράκ: Μπαράζ επιθέσεων με δεκάδες νεκρούς

Newsit Newsroom

Πέντε διαφορετικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα προάστια της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι.

Τον αριθμό επιβεβαίωσαν ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σε δύο πόλεις, νότια της ιρακινής πρωτεύουσας, εξερράγησαν δύο βόμβες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμα 19.

Σε άλλη περίπτωση, ένοπλοι άνοιξαν επίσης πυρ εναντίον ενός σημείου ελέγχου του στρατού στο δυτικό προάστιο Αμπού Γράιμπ, σκοτώνοντας 3 στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλους 7.

Δύο βομβιστές-καμικάζι πραγματοποίησαν επίθεση στο αρχηγείο της σουνιτικής πολιτοφυλακής Σάχουα στην περιοχή αλ Μασαχίντα που βρίσκεται στα βόρεια προάστια της Βαγδάτης. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 7 άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμα 21.

Στη συνέχεια ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη σε ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας στη σουνιτική γεωργική συνοικία Ταρμίγια, βόρεια της πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 αστυνομικοί και ένας ακόμα πολίτης. Ένδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version