Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ισόβια στον πατέρα που “διέταξε” να δολοφονηθεί η κόρη του

ΦΩΤΟ REUTERS

Είχε βάλει τον αδερφό της να την δολοφονήσει επειδή δεν ήταν παρθένα.  

“Αυλαία” για την πολύκροτη δίκη στην Γερμανία του πατέρα που ζήτησε από τον γιο του να σκοτώσει την αδερφή του επειδή δεν ήταν παρθένα. 

Η 20χρονη Γκιουλσούμ είχε δολοφονηθεί τον περασμένο Μάρτιο από τον αδερφό της και έναν Αζέρο φίλο του. Ο συνομήλικος αδερφός της την είχε παρασύρει σε ερημική τοποθεσία κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία, της έδεσε ένα σχοινί στο λαιμό και την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου. 

Το δικαστήριο αποφάσισε να καταδικάσει σε ισόβια τον 50χρονο Κούρδο πατέρα, που έχει άλλα 9 παιδιά, και τον αδερφό της σε 9,5 χρόνια, ενώ τον φίλο του σε 7,5 χρόνια για συνέργεια. 

Σύμφωνα με την απόφαση προέκυψε ότι μοναδικό κίνητρο για την δολοφονία της γυναίκας ήταν ότι δεν ήταν παρθένα και είχε κάνει κρυφά έκτρωση. Στη διάρκεια της δίκης είχε αποκαλυφθεί ότι η γυναίκα ήταν θύμα κακοποίησης μέσα στο ίδιο της το σπίτι και κάποια στιγμή ζήτησε βοήθεια από κοινωνικούς λειτουργούς στη Γερμανία. Εκείνοι την βοήθησαν να φύγει για λίγο αλλά στο τέλος επέστρεψε σπίτι της.

Όπως έχει ανακοινώσει η αστυνομία της Γερμανίας τα τελευταία 9 χρόνια έχουν καταγραφεί 55 εγκλήματα τιμής κυρίως από Κούρδους και Τούρκους που έχουν μεταναστεύσει στη Γερμανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε