Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ισπανία: Νέα «ματωμένα πακέτα» στην πρεσβεία της Ουκρανίας και σε ουκρανικά προξενεία

Ισπανία: Νέα «ματωμένα πακέτα» στην πρεσβεία της Ουκρανίας και σε ουκρανικά προξενεία
Φωτογραφία Αρχείου / r

Τρία ακόμη «ματωμένα πακέτα» κατέσχεσε σήμερα (5.12.2022) η αστυνομία στην Ισπανία, τα οποία περιείχαν μάτια ζώων και είχαν σταλεί στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη και στα ουκρανικά προξενεία στη Βαρκελώνη και τη Μάλαγα.

Αυτό δήλωσαν αστυνομικές πηγές που βρίσκονται κοντά στην έρευνα των Αρχών της Ισπανίας, με τα πακέτα αυτά να αποτελούν τη συνέχεια αυτών που στάλθηκαν σε διπλωματικές αποστολές της Ουκρανίας σε όλη την Ευρώπη, μετά την έκρηξη μιας επιστολής βόμβας στην πρεσβεία της στην Ισπανία.

Η αστυνομία εξουδετέρωσε άλλες παρόμοιες επιστολές που στάλθηκαν την περασμένη εβδομάδα, μεταξύ άλλων, στον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.

Σήμερα, το προσωπικό ασφαλείας της ταχυδρομικής υπηρεσίας εντόπισε τους νέους φακέλους κατά τη διάρκεια ελέγχου το πρωί και ειδοποίησε την αστυνομία, ανέφεραν οι πηγές. Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν εκρηκτικές ή εύφλεκτες ουσίες μέσα, πρόσθεσαν οι πηγές.

Η πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη είχε ήδη λάβει ένα πακέτο με μάτια ζώων την Παρασκευή που το υπουργείο Εσωτερικών είπε ότι έφερε ξένη σφραγίδα.

Τα αποδεικτικά στοιχεία από αυτό το πακέτο που κοινοποιήθηκαν στην ταχυδρομική υπηρεσία βοήθησαν το προσωπικό της να εντοπίσει το τελευταίο, πρόσθεσαν αστυνομικές πηγές.

Το Σάββατο, μια πηγή με γνώση της έρευνας είπε στο Reuters ότι οι έξι επιστολές-βόμβες φαίνεται να στάλθηκαν από τη βόρεια πόλη Βαγιαδολίδ.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Όλεγκ Νικολένκο, επιβεβαίωσε σήμερα τις τελευταίες κατασχέσεις και είπε ότι υπάρχουν τώρα 21 γνωστές περιπτώσεις στις οποίες τέτοιες απειλές έχουν σταλεί σε διπλωματικές αποστολές σε 12 χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις