Site icon NewsIT
12:13 Κυριακή 7 Ιουνίου 2026

Ισραήλ: Ένας νεκρός και 5 τραυματίες μετά από επίθεση με πυροβόλο όπλο – «Εξουδετερώθηκαν» οι δύο δράστες

Ισραηλινά μέσα χαρακτηρίζουν την επίθεση ως τρομοκρατικό χτύπημα - Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας - Οι κάτοικοι της πόλης έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον πέντε ακόμη τραυματίστηκαν σε επίθεση με πυροβόλο όπλο που σημειώθηκε σήμερα (07.06.2026) στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων της χώρας, ενώ η αστυνομία πρόσθεσε ότι οι δύο δράστες «εξουδετερώθηκαν».

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Ισραήλ ανακοίνωσε πως η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή της Κοχάβ Γιαΐρ, μία πόλη που συνορεύει με την κατεχόμενη Δυτική Όχθη. 

«Οι δυνάμεις της αστυνομίας που διεξήγαγαν έρευνα εντόπισαν το ύποπτο όχημα που ενεπλάκη στην επίθεση και εξουδετέρωσαν τον ύποπτο τρομοκράτη», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Ο τρομοκράτης που πραγματοποίησε την επίθεση φέρεται πως ταυτοποιήθηκε από τους ισραηλινούς αξιωματούχους ασφαλείας ως Ισραηλινός κάτοικος της Ταϊμπέ, μιας πόλης ακριβώς βόρεια του σημείου όπου έλαβε χώρα η επίθεση.

Σύμφωνα με μια εικόνα από το σημείο, ο τρομοκράτης χρησιμοποίησε ένα υποπολυβόλο «Carlo», γνωστό και ως Carl Gustav.

Οι αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη που εν τέλει εξουδετερώθηκαν κοντά στο Ταΐμπε, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Οι αρχές ξεκαθάρισαν πως και οι δύο δράστες είναι νεκροί.

H Magen David Adom, η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ, έκανε λόγο για έναν νεκρό, έναν άνδρα 30 χρόνων, και τουλάχιστον 5 τραυματίες, εκ των οποίων ένας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο «σε κρίσιμη κατάσταση».

Ισραηλινά μέσα χαρακτηρίζουν την ένοπλη επίθεση ως τρομοκρατικό χτύπημα και οι έρευνες των αρχών είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Οι κάτοικοι της πόλης έχουν λάβει εντολή από τον στρατό να παραμείνουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους μέχρι νεοτέρας.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version