Site icon NewsIT

Ιταλία: Σύλληψη δύο Τυνήσιων για την επίθεση στην Μασσαλία

10.10.2017 | 17:08
Ιταλία: Σύλληψη δύο Τυνήσιων για την επίθεση στην Μασσαλία

Νέες συλλήψεις σχετικά με την επίθεση στην Μασσαλία που στοίχισε την ζωή σε δύο κοπέλες. Πρόκειται για δύο Τυνήσιους, που "πιάστηκαν"στα ιταλοελβετικά σύνορα.

Πρόκειται για δύο άτομα που θεωρούνται ύποπτοι για τρομοκρατικές δραστηριότητες οι οποίες συνδέονται ενδεχομένως με την επίθεση στην Μασσαλία.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από την ελβετική αστυνομία το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο υποδοχής Τσιάσο (στο καντόνι Τιτσίνο), στα σύνορα με την Ιταλία.

Σύμφωνα με τον ελβετικό Τύπο, είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους. Ο 29χρονος ομοεθνής Άχμεντ Χανασί, σκότωσε, την 1η Οκτωβρίου, δύο νεαρές γυναίκες προτού πέσει νεκρός από πυρά της αστυνομίας.

Η διευθύντρια επικοινωνίας της ομοσπονδιακής αστυνομίας (Fedpol) ωστόσο,Κάτι Μάρετ, αρνήθηκε ωστόσο να επιβεβαιώσει αυτή την πληροφορία.

«Το βράδυ της Κυριακής συνελήφθησαν δύο πρόσωπα στο Τσιάσο γιατί υπήρχαν ενδείξεις ότι μπορεί να αποτελούσαν απειλή για την ασφάλεια στο εσωτερικό της Ελβετίας και άρα αυτή τη στιγμή προχωράμε σε εξακριβώσεις», είπε.

Η Μάρετ πρόσθεσε πως σε αυτό το στάδιο, «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει» ότι υπάρχει σχέση με την επίθεση στη Μασσαλία. Όσον αφορά την υπηκοότητα των αιτούντων άσυλο, είπε πως αυτή τη στιγμή διεξάγονται εξακριβώσεις.

Συνελήφθη και ο αδερφός του δράστη

Το Σάββατο (08.10.2017) συνελήφθη και ο αδελφός του δράστη,  Άνις Χανασί, ο οποίος πολέμησε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Συνολικά μία αδελφή και ένας αδελφός του Τυνήσιου έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση στην Τυνησία όπου ανακρίθηκαν από το τμήμα αντιτρομοκρατίας της εισαγγελίας.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Μασσαλία, όμως οι γάλλοι ερευνητές δεν έχουν βρει κάποιο στοιχείο που να συνδέει τον δράστη με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version