Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Καλιφόρνια: Οι καπνοί της φωτιάς “πνίγουν” το Σαν Φρανσίσκο! Συγκλονιστικές εικόνες

Καλιφόρνια
Φωτογραφία από Twitter / @WalterParada

Οι εικόνες που καταγράφονται στο Σαν Φρανσίσκο είναι πρωτόγνωρες. Καπνοί από την φωτιά στην Καλιφόρνια “σκεπάζουν” τα πάντα. Κλειστά τα σχολεία.

Τα δημόσια σχολεία στο Σαν Φρανσίσκο παρέμειναν κλειστά σήμερα, Παρασκευή 17.11.2018 και οι Αρχές συνέστησαν στους κατοίκους της πόλης να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να μείνουν στα σπίτια τους. Κι αυτό εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκλήθηκε από την γιγαντιαίων διαστάσεων φωτιά στην Καλιφόρνια.

Πώς επηρεάζει η φωτιά στην Καλιφόρνια το Σαν Φρανσίσκο

Τα διάσημα “Cable Cars”, τα εμβληματικά τραμ του Σαν Φρανσίσκο, δεν θα εκτελέσουν δρομολόγια σήμερα, και θα αντικατασταθούν από τοπικά λεωφορεία.

Έπειτα από αίτημα της δημάρχου Λόντον Μπριντ, οι μετακινήσεις με τα δημόσια μέσα μεταφοράς θα είναι δωρεάν. Καθυστερήσεις καταγράφηκαν και στις πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας.

Η ποιότητα του αέρα επιδεινώθηκε χθες, φθάνοντας σε ένα «πολύ ανθυγιεινό επίπεδο», ανάφεραν οι υγειονομικές αρχές του Σαν Φρανσίσκο.

Κάτοικοι της πόλης ανήρτησαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες όπου η διάσημη γέφυρα Golden Gate μόλις που διακρίνεται πίσω από το νέφος.

Η πυρκαγιά που μαίνεται στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας έχει στοιχίσει τη ζωή σε 60 και πλέον ανθρώπους, 630 άνθρωποι αγνοούνται.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες

https://twitter.com/WalterParada/status/1063381221474938880

https://twitter.com/SteveLyArt/status/1063334143675645952

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις