Site icon NewsIT

Καταλονία: Χαμός στο άκουσμα της απόφασης! Έξαλλοι πανηγυρισμοί! [pics]

27.10.2017 | 18:25
Καταλονία

Η Καταλονία αποφάσισε να διακηρύξει την ανεξαρτησία της και έξω από το καταλανικό κοινοβούλιο επικράτησε... ο κακός χαμός! Δείτε τις φωτογραφίες.

Το κοινοβούλιο στην Καταλονία ψήφισε την ανεξαρτησία της περιφέρειας από την Ισπανία! Και κάπως έτσι έχει σημάνει συναγερμός στην Ισπανία! Η απόφαση ήρθε με μια αμφιλεγόμενη ψηφοφορία. Μια ψηφοφορία που θεωρείται τώρα πιθανό να κηρυχθεί παράνομη από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας.

Η πρόταση για ανεξαρτησία εγκρίθηκε με 70 ψήφους υπέρ, 10 κατά, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά ψηφοδέλτια σε σύνολο 135 βουλευτών, δήλωσε ο πρόεδρος του Σώματος.

Βουλευτές του Σοσιαλιστικού, του Λαϊκού Κόμματος και του κόμματος των Πολιτών (Ciudadanos) αποχώρησαν από την αίθουσα προτού ξεκινήσει η ψηφοφορία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η πρώτη αντίδραση Ραχόι

Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι απηύθυνε έκκληση για ηρεμία σε ένα τουίτ που ανήρτησε μερικά λεπτά μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας από το καταλανικό κοινοβούλιο. «Ζητώ ηρεμία για όλους τους Ισπανούς. Η κυριαρχία του νόμου θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα στην Καταλονία».

Δείτε την ανάρτησή του

Πόλεμος Πουτζδεμόντ – Τουσκ στο Twitter!

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάζει τίποτε. Η Ισπανία παραμένει ο μοναδικός μας συνομιλητής. Ελπίζω η ισπανική κυβέρνηση να προκρίνει την δύναμη του διαλόγου κι όχι τον διάλογο της δύναμης“!

Αυτό ήταν το μήνυμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μέσω Twitter.

Στο οποίο απάντησε ο Καταλανός πρόεδρος, Κάρλες Πουτζδεμόντ.

Συγκεκριμένα έγραψε: “Όπως γνωρίζετε, οι Καταλανοί προκρίνουν πάντα την δύναμη του διαλόγου“! Ο ίδιος έβαλε δίπλα και τις λέξεις: Ειρήνη, Δημοκρατία, Διάλογος.

Δείτε την ανάρτηση

Χαρές και πανηγύρια στην Καταλονία!

Κι ενώ Καταλονία και Μαδρίτη… σκοτώνονται, χιλιάδες Καταλανοί ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς στο άκουσμα της απόφασης! Οι εικόνες είναι ενδεικτικές…

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version