Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας: Πρόεδρος και επίσημα η Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν – Η ομαδική αγωγή σε βάρος της

Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας: Πρόεδρος και επίσημα η Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν – Η ομαδική αγωγή σε βάρος της

Λίγες ώρες μετά τον διορισμό της από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, η Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν παρέλαβε τα “κλειδιά” από τον Σαχάπ Καβτζίογλου, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής. 

Στις πρώτες δηλώσεις της, η Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν είπε στον απερχόμενο πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας: «Είχατε δύσκολο έργο. Σας ευχαριστούμε για τις προσπάθειες σας. Θα σας θυμάμαι πάντα με ευγνωμοσύνη». Στη συνέχεια, ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο μας που με έκρινε άξια αυτού του καθήκοντος. Είμαι ευγνώμων και είναι τιμή μου».  

Η αγωγή σε βάρος της

Στο μεταξύ, ο ανταποκριτής της Hürriyet στις ΗΠΑ, Ραζί Τζανικλιγκίλ, αποκάλυψε σε συνέντευξη του ότι στις 24 Απριλίου κατατέθηκε σε βάρος της ομαδική αγωγή από πελάτες της χρεοκοπημένης τράπεζας “First Republic”, όπου η Ερκάν εργάστηκε μέχρι το τέλος του 2021.  

Razi Canikligil, δήλωσε στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι κατατέθηκε ομαδική αγωγή κατά της Hafize Gaye Erkan, η οποία διορίστηκε πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας της Τουρκίας (CBRT), από τους πελάτες της χρεοκοπημένης First Republic. Τράπεζα.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση του στο Twitter ο ανταποκριτής της Hürriyet στις ΗΠΑ, “έχει κατατεθεί ομαδική αγωγή σε βάρος της με την κατηγορία της παραβίασης της τραπεζικής νομοθεσίας και της ψευδούς και παραπλανητικής δήλωσης στους πελάτες της χρεοκοπημένης First Republic Bank, της οποίας διετέλεσε συνδιευθύνουσα σύμβουλος.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις