Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κι όμως! Ο Ναβάλνι αποδέχτηκε την πρόκληση για “μονομαχία”!

Ναβάλνι
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης στη Ρωσία, αποδέχτηκε να “μονομαχήσει” με τον επικεφαλής της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς που τον είχε προκαλέσει, απειλώντας να τον “συντρίψει”.

Ζόλοτοφ και Ναβάλνι όμως δεν θα βρεθούν το ξημέρωμα για να πυροβολήσουν ο ένας τον άλλο, αλλά σε κάποιο τηλεοπτικό στούντιο για μια “τηλεμαχία” – δεν έχει διευκρινιστεί αν θα τηλεμαχήσουν μέχρι… θανάτου του αντιπάλου.

Ο Ναβάλνι θέλει μονομαχία… με όπλο τον λόγο

Το είδος της μονομαχίας και το όπλο επιλέγονται από εκείνον που προκαλείται” εξήγησε ο Ναβάλνι σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο YouTube.

“Η μονομαχία μας θα είναι μια συζήτηση που θα μεταδοθεί απευθείας από το Κανάλι 1 ή το Κανάλι 2 ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο κανάλι”, πρόσθεσε, προτείνοντας να μεταδοθεί ακόμη και από το δικό του κανάλι στο YouTube αν η δημόσια τηλεόραση δεν ενδιαφερθεί για αυτήν την πρόταση.

Ο Βίκτορ Ζόλοτοφ κάλεσε τον Ναβάλνι σε μονομαχία τον περασμένο μήνα, με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου για τη διαφθορά στους κόλπους της Εθνικής Φρουράς. «Απλούστατα σε προσκαλώ, στο ρινγκ, στο τατάμι, όπου θες και σου υπόσχομαι ότι θα σε κανονίσω, θα σε κάνω ζουμερό κιμά μέσα σε λίγα λεπτά», είχε πει ο 64χρονος Ζόλοτοφ σε ένα δικό του βίντεο.

Τότε, μια δικηγόρος του Μετώπου κατά της Διαφθοράς, του οποίου ηγείται ο Ναβάλνι, είχε δηλώσει ότι ο τελευταίος δεν μπορούσε να απαντήσει επειδή βρισκόταν στη φυλακή, αλλά θα ανακοίνωνε αργότερα αν θα αποδεχόταν ή όχι την πρόκληση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις