Κόσμος

Κωνσταντινούπολη: Έλληνες και Κύπριοι σπουδαστές της Σχολής Ικάρων συνελήφθησαν γιατί ύψωσαν ελληνική σημαία έξω από την Αγιά Σοφιά

Οι τουρκικές αρχές τους προσήγαγαν και τους ζήτησαν να φύγουν από την χώρα - Το ελληνικό προξενείο και οι αρμόδιες διπλωματικές αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό

Έξι σπουδαστές της σχολής Ικάρων (τρεις Έλληνες και τρεις Κύπριοι) συνελήφθησαν το Σάββατο (21/12/2024) έξω από την Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη γιατί ύψωσαν ελληνικές σημαίες.

Συγκεκριμένα οι τρεις Έλληνες και οι τρεις Κύπριοι σπουδαστές στην Σχολή Ικάρων πήραν άδεια εορταστική αλλά δεν ανέφεραν, ως όφειλαν, ότι θα ταξιδέψουν στην Τουρκία και ύψωσαν ελληνική σημαία έξω από την Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη.

Οι τουρκικές αρχές τους προσήγαγαν και τους ζήτησαν να φύγουν από την χώρα. Οι Ίκαροι αφέθηκαν ελεύθεροι και τελικά επέστρεψαν στην χώρα χωρίς να κλιμακωθεί περαιτέρω διπλωματική κρίση.

Το ελληνικό προξενείο και οι αρμόδιες διπλωματικές αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό έξω από την Αγία Σοφία, ωστόσο δεν δόθηκε συνέχεια από καμία από τις δύο πλευρές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καταδικασμένος για τη δολοφονία των παιδιών του ο 66χρονος που χτύπησε άγρια τον Οζγκιούρ Οζέλ στην Κωνσταντινούπολη
Ο 66χρονος ανέφερε πως επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς είχε νευριάσει που απορρίφθηκε η αίτηση για κάρτα σίτισης που είχε υποβάλει στο CHP
O άνδρας που επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης 1