Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: 1.326 οι νεκροί στην Ισπανία! 324 μέσα σε 24 ώρες

Ισπανία

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση και στην Ισπανία! Ξεπέρασαν τα 24.000 τα κρούσματα. Πιο “θανατηφόρα” η Μαδρίτη

Αδιανόητα πράγματα και στην Ισπανία, αφού ο κορονοϊός μόνο σήμερα κατέγραψε 324 θανάτους θανάτους, σημειώνοντας αύξηση 32% σε σχέση με χθες, Παρασκευή.

Ο αριθμός αυτός προέκυψε μετά από έρευνα που έκανε το newsit.gr σε διεθνή πρακτορεία, καθώς αρχικά το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε αφήσει να εννοηθεί πως οι θάνατοι που καταγράφηκαν σήμερα είναι 1.326, δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις.

Δείτε το απόσπασμα από το τηλεγράφημα του ΑΠΕ

Τελικά το ίδιο το ΑΠΕ αργότερα έστειλε διορθωτικό κείμενο.

“Τα κρούσματα αυξάνονται και θα συνεχίσουν να αυξάνονται τις επόμενες ημέρες”, προειδοποίησε η Μαρία Χοσέ Σιέρα, αξιωματούχος του Κέντρου Προειδοποίησης και Εκτάκτων Υγειονομικών Καταστάσεων σε συνέντευξη Τύπου.

“Κανείς δεν ξέρει” πότε θα κορυφωθεί η επιδημία στη χώρα, τόνισε.

Αύξηση 25% των κρουσμάτων

Ο αριθμός των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα αυξήθηκε σχεδόν κατά 25% από χθες, περνώντας από τα 19.980 κρούσματα στα 24.926, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η Ισπανία είναι η τρίτη χώρα που έχει επιβεβαιώσει τα περισσότερα κρούσματα, μετά την Κίνα και την Ιταλία και πριν από το Ιράν, αλλά τα στοιχεία αυτά θα σταθμιστούν καθώς βασίζονται στον αριθμό των τεστ που διενεργήθηκαν.

Η θνησιμότητα φτάνει το 5,3% των κρουσμάτων, με μέγιστο ποσοστό 9% στην περιοχή της Μαδρίτης, την πλέον πληγείσα με το 60% των θανάτων.

click4more: Κορονοϊός: Αδιανόητο! 793 νεκροί στην Ιταλία μέσα σε μία μέρα

“Η θνησιμότητα αφορά βασικά τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 70 ετών, ειδικά την ομάδα άνω των 80 ετών”, δήλωσε η Σέρα.

“Σχεδόν το 70% των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι άνω των 60 ετών”, από την άλλη πλευρά, οι ασθενείς κάτω των 20 ετών αντιπροσωπεύουν το “1% έως 2% των νοσηλευόμενων ασθενών”, πρόσθεσε.

Η περιοχή της Μαδρίτης παραμένει μακράν η πλέον πληγείσα με 8.921 κρούσματα (36% του συνόλου) και ακολουθούν η Καταλονία (4.203), η Χώρα των Βάσκων (1.725) και η Ανδαλουσία (1.515).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις