Κορονοϊός: Είχαν αντισώματα 8 μήνες μετά τη μόλυνση – Τι έδειξε έρευνα στην Αυστρία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Έρευνα μεταξύ των κατοίκων του χιονοδρομικού κέντρου Ισγκλ, εκεί όπου έγινε το χειρότερο ξέσπασμα κορονοϊού στην Αυστρία, έδειξε πως τουλάχιστον οκτώ μήνες μετά τη μόλυνση από τον ιό η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων εξακολουθούσαν να διαθέτουν ανοσία, δήλωσαν σήμερα επιστήμονες που έκαναν την έρευνα.

Τα ευρήματα παρέχουν μια καλύτερη εικόνα για το πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τη μόλυνση, και επίσης υποδηλώνουν πως η συλλογική ανοσία μπορεί να αρχίσει να επιδρά νωρίτερα απ΄ ό,τι αναμενόταν ευρέως, ανέφερε η ομάδα που διεξήγαγε την έρευνα.

Η κύρια υπηρεσία δημόσιας υγείας της Αυστρίας AGES πιστεύει πως το ξέσπασμα στο Ισγκλ, κατά το οποίο χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ευρώπη μολύνθηκαν, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο πέρυσι, πριν εντοπιστούν οι πρώτες μολύνσεις στην Αυστρία.

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Ίνσμπουργκ διενήργησε έρευνα τον Απρίλιο σύμφωνα με την οποία το 42% του πληθυσμού του Ισγκλ είχε αντισώματα στον ιό. Σύμφωνα με επαναληπτική έρευνα που διενεργήθηκε τον Νοέμβριο και δημοσιεύθηκε σήμερα η μεγάλη πλειονότητα όσων είχαν αντισώματα στην πρώτη έρευνα εξακολουθούσαν να τα έχουν και στη δεύτερη.

“Σε ποσοστό κοντά στο 90% εκείνων που είχαν βρεθεί οροθετικοί τον Απρίλιο, αντισώματα μπορούσαν επίσης να εντοπιστούν τον Νοέμβριο”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η ιολόγος Ντόροτι βαν Λάερ, μία από τους επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα. Η έρευνα περιέλαβε λίγο παραπάνω από 900 ανθρώπους, 801 από τους οποίους είχαν λάβει μέρος και στην πρώτη έρευνα.

“Παρά την ελαφρά μείωση στη συγκέντρωση αντισωμάτων μπορούμε… να πούμε πως η ανοσία είναι σχετικά σταθερή”, πρόσθεσε.

Το πανεπιστήμιο ανέφερε πως η έρευνά του είναι μία από τις μεγαλύτερες του είδους της και καλύπτει μία από τις μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, βοηθώντας να απαντηθεί η ερώτηση πόσο κρατάει η ανοσία μετά τη μόλυνση.

Φαίνεται να δείχνει επίσης πως η συλλογική ανοσία αρχίζει να επιδρά νωρίτερα απ΄ό,τι πολλοί είχαν υποθέσει, αφού το Ισγκλ είχε ένα πολύ μικρότερο δεύτερο κύμα μολύνσεων τον Νοέμβριο απ΄ό,τι άλλες συγκρίσιμες πόλεις στην περιοχή.

“Φαίνεται πως αυτή η κατάσταση ανοσίας, η οποία ήταν κάπου μεταξύ 40 και 50% (του πληθυσμού) τον Νοέμβριο… προστάτεψε πράγματι τον πληθυσμό από τη μόλυνση”, δήλωσε η βαν Λάερ σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε πως βασικά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης είχαν τεθεί σε εφαρμογή τότε, όπως η χρήση μάσκας προσώπου και το κλείσιμο των μπαρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Ισπανία – κορονοϊός: Μειώθηκαν κατά 95% τα κρούσματα στους οίκους ευγηρίας

Ισπανία – κορονοϊός: Μειώθηκαν κατά 95% τα κρούσματα στους οίκους ευγηρίας

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αποδεικνύεται σωτήριο ειδικά για τους ηλικιωμένους, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κατέγραψε πτώση 95% μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου στους οίκους ... Διαβάστε περισσότερα
Ιταλία – κορονοϊός: Η Σαρδηνία θα ζητά «γρήγορα τεστ» από όλους ανεξαιρέτως τους επισκέπτες

Ιταλία – κορονοϊός: Η Σαρδηνία θα ζητά «γρήγορα τεστ» από όλους ανεξαιρέτως τους επισκέπτες

Με… εισιτήριο στο χέρι ένα «γρήγορο τεστ» κορονοϊού θα έρχονται στη Σαρδηνία οι επισκέπτες ακόμα και αυτοί από περιοχές της Ιταλίας. Ο πρόεδρος της περιφέρειας ... Διαβάστε περισσότερα
Καμίλα για Πρίγκιπα Φίλιππο: Βελτιώθηκε ελαφρώς η κατάσταση της υγεία του

Καμίλα για Πρίγκιπα Φίλιππο: Βελτιώθηκε ελαφρώς η κατάσταση της υγεία του

Η κατάσταση της υγείας του πρίγκιπα Φιλίππου, ηλικίας 99 ετών, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και δύο εβδομάδες, έχει «βελτιωθεί ελαφρώς», είπε ... Διαβάστε περισσότερα
Ρωσία – κορονοϊός: Το εμβόλιο Sputnik-V εγκρίθηκε σε Αγκόλα, Τζιμπουτί και Κονγκό

Ρωσία – κορονοϊός: Το εμβόλιο Sputnik-V εγκρίθηκε σε Αγκόλα, Τζιμπουτί και Κονγκό

Εμπιστοσύνη στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik V για τη μάχη κατά του κορονοϊού δείχνουν όλο και περισσότερες χώρες. Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V εγκρίθηκε για επείγουσα χρήση(emergency ... Διαβάστε περισσότερα