Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός: Νόσησε και ο οδηγός του πούλμαν με τους Έλληνες στους Αγίους Τόπους

Κορονοϊός: Νόσησε και ο οδηγός του πούλμαν με τους Έλληνες στους Αγίους Τόπους

Ο 38χρονος οδηγός νοσηλεύεται με πνευμονία, σε σταθερή κατάσταση. Είναι ένας από τους τελευταίους ασθενείς που «χτύπησε» ο κορονοϊός στο Ισραήλ. Οι άλλοι δυο είναι ένας άλλος Ισραηλινός και μια Αμερικανή τουρίστρια, που είχε βρεθεί στην Ιερουσαλήμ πριν επιστρέψει στη Νέα Υόρκη.

Ο κορονοϊός έχει προσβάλει, μέχρι στιγμής, 17 ανθρώπους στο Ισραήλ. Ανάμεσά τους ο οδηγός του πούλμαν που μετέφερε τους Έλληνες ταξιδιώτες στους Αγίους Τόπους, μεταξύ αυτών οι 21 έχουν βρεθεί θετικοί στη νόσο και ο 67χρονος συνταξιούχος από την Αμαλιάδα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο ασθενής Νο16, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει Jerusalem Post, είναι ο 38χρονος οδηγός πούλμαν από την ανατολική Ιερουσαλήμ, ο οποίος βρίσκεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο Πορίγια της Τιβεριάδας, όπου μεταφέρθηκε με πνευμονία. Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου ο 38χρονος είναι σε σταθερή κατάσταση και έχει πλήρως τις αισθήσεις του.

Click4more Ο κορονοϊός «έφτασε» στο Βατικανό! Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ ο 38χρονος είχε πρόσφατα εργαστεί στην εκδρομή προσκυνητών από την Ελλάδα «21 από τους οποίους έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό μετά την επιστροφή τους στη χώρα στις 27 Φεβρουαρίου. Το γκρουπ είχε βρεθεί στο Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και την Αίγυπτο».

Την Τετάρτη, οι παλαιστινιακές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν τον Ναό της Γεννήσης στη Βηθλεέμ «εξαιτίας ανησυχίας για τον κορονοϊό, αφού έγινε γνωστό ότι οι Έλληνες τουρίστες προσευχήθηκαν στον Ναό. Το υπουργείο (Τουρισμού της Παλαιστινιακές Αρχής) δεν ανέφερε για πόσο διάστημα θα παραμείνει κλειστός ο Ναός».

Ο ασθενής Νο 17, είναι ένας συνταξιούχος που επέστρεψε στο Ισραήλ από την Ιταλία στις 29 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Ο συνταξιούχος, μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, μπήκε στο αυτοκίνητό του και πήρε στο σπίτι του όπου τέθηκε σε καραντίνα.

Με πληροφορίες από Jerusalem Post

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις