Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός – Θλιβερό ρεκόρ στη Γερμανία: Πρώτη φορά πάνω από 1.000 θάνατοι σε μια μέρα

Κορονοϊός – Θλιβερό ρεκόρ στη Γερμανία: Πρώτη φορά πάνω από 1.000 θάνατοι σε μια μέρα

Κάθε μέρα και χειρότερα στη Γερμανία, αφού παρά το σκληρό lockdown, η εξάπλωση του κορονοϊού όχι απλά δεν σταματά αλλά θερίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερες ζωές. Όπως το τελευταίο 24ωρο που σημειώθηκε νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων.

Μέσα στις τελευταίες 24 ώρες στη Γερμανία έχασαν τη ζωή τους από την Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, 1.129 ασθενείς σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Αυτός είναι ο βαρύτερος απολογισμός θυμάτων που έχει καταγραφεί ως τώρα στη Γερμανία σε μια ημέρα από την ημέρα που εκδηλώθηκε η πανδημία. Για πρώτη φορά καταγράφονται περισσότεροι από 1.000 θάνατοι σε ένα 24ωρο! Το προηγούμενο μακάβριο ρεκόρ στη Γερμανία είχε καταγραφεί την περασμένη Τετάρτη με 962 θανάτους σε μια μέρα. 

Έως σήμερα, στη Γερμανία έχουν πεθάνει εξαιτίας της πανδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός 32.197 άνθρωποι.

Το τελευταίο 24ωρο, επίσης, καταγράφηκαν στη Γερμανία 22.459 νέα κρούσματα κορονοϊού, φτάνοντας έτσι τις 1.687.185 μολύνσεις.

Το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ είχε προειδοποιήσει ότι τα στοιχεία των τελευταίων ημερών θα ήταν ατελή, καθώς οι υγειονομικές αρχές των κρατιδίων θα καθυστερούσαν να στείλουν δεδομένα λόγω των Χριστουγέννων. Οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο ήταν αισθητά μειωμένοι.

Η Γερμανία, η οποία είχε δεχθεί επαίνους για τον τρόπο που αντιμετώπισε αρχικά την πανδημία την άνοιξη, χτυπήθηκε με σφοδρότητα από το επιλεγόμενο δεύτερο κύμα και οι αρχές αναγκάστηκαν να επιβάλλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα, με ισχύ τουλάχιστον ως τη 10η Ιανουαρίου.

Την Κυριακή άρχισε στη Γερμανία εκστρατεία εμβολιασμού, όπως και στις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι φιλοξενούμενοι σε οίκους ευγηρίας, οι πολίτες άνω των 80 ετών και το ιατρικό και νοσηλευτικό είναι οι πρώτοι στους οποίους χορηγείται το εμβόλιο που ανέπτυξαν η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer και το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις