Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός – Βοσνία Ερζεγοβίνη: Η αλήθεια για το πάσο COVID-19 και τη χρήση του

Κορονοϊός - Βοσνία Ερζεγοβίνη: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης χωρίς πάσο COVID-19
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η είδηση ότι η Βοσνία Ερζεγοβίνη είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που δεν θα εφαρμόσει το πάσο COVID-19 για τους πολίτες της, μετά τη νίκη του δικηγόρου Μίρνες Αγιάνοβιτς έναντι της κυβέρνησης, που κυκλοφόρησε το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο, δεν είναι ακριβής.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, τα οποία όμως στη συνέχεια αποδείχθηκαν ανακριβή, ο δικηγόρος φέρεται να  χρησιμοποίησε τις νομικές του δεξιότητες και τις συνταγματικές του γνώσεις και χάρη στα επίσημα έγγραφα της Pfizer, κατάφερε να νικήσει την κυβέρνηση της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, η οποία τελικά δεν εφάρμοσε το πάσο COVID-19 για τους πολίτες της, ανέφερε η ΕΡΤ.

Βασιζόμενος στο σύνταγμα της χώρας, σύμφωνα με το ίδφιο ρεπορτάζ, ο Μίρνες Αγιάνοβιτς απέδειξε ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι μεταδίδουν τον ιό με τον ίδιο τρόπο όπως οι μη εμβολιασμένοι και ότι είναι παράλογο να καθιερωθεί πιστοποιητικό COVID-19. Έτσι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει το διάταγμα.

Ωστόσο, και σύμφωνα με σχετική έρευνα του ellinikahoaxes.gr, ο δικηγόρος Mirnes Ajanović δεν απέτρεψε τη χρήση πιστοποιητικών για την COVID-19 στη Βοσνία. Δείτε εδώ τη σχετική έρευνα του ellinikahoaxes.gr.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις