Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ξενοδοχεία 5 αστέρων με πανάκριβα αλλά βρόμικα δωμάτια! – Video

Ξενοδοχεία 5 αστέρων με πανάκριβα αλλά βρόμικα δωμάτια! – Video
video shine.cn

Οι πελάτες πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους για ένα δωμάτιο σε ξενοδοχεία 5 αστέρων στην Κίνα. Ωστόσο, αν ήξεραν τι συμβαίνει σε θέματα καθαριότητας δεν θα πέρναγαν ούτε απέξω…

Το προσωπικό καθαριότητας σε αρκετά πολυτελή ξενοδοχεία στην Κίνα “πιάστηκε” μέσω κάμερας εγκατεστημένης σε δωμάτια, να καθαρίζει φλιτζάνια, νιπτήρες και καθρέπτες, χρησιμοποιώντας βρώμικα πανιά, πετσέτες και σφουγγάρια, προκαλώντας δημόσια κατακραυγή και ανησυχία.

Το 12λεπτο βίντεο ανάρτησε την Τετάρτη (14.11.2018), ο Χουαζόνγκ, μία διασημότητα του Διαδικτύου με 322.000 ακόλουθους στο Weibo, το κινεζικό Twitter.

Ο Χουαζόνγκ είπε ότι έβαλε κρυφή κάμερα κατά τη διάρκεια παραμονής του σε ξενοδοχεία 5 αστέρων πρόσφατα και ότι απογοητεύτηκε όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν σύνηθες το προσωπικό να χρησιμοποιεί βρώμικες πετσέτες για να καθαρίζει τα φλιτζάνια.

Τα περισσότερα από τα εμπλεκόμενα ξενοδοχεία ανήκουν σε μεγάλες διεθνείς αλυσίδες. Ανάμεσά τους τα Conrad Beijing της διεθνούς αλυσίδας Hilton Worldwide Holdings Inc, Waldorf Astoria, Sheraton του ομίλου Marriott International Inc., Le Royal Meridien Shanghai, Ritz Carlton, Shangri-La Hotel Fuzhou. Ορισμένα, ήδη, ζήτησαν συγνώμη.

Το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού διέταξε τη διενέργεια έρευνας για επισφαλείς συνθήκες υγιεινής σε μια σειρά πεντάστερων ξενοδοχείων, μετά την ανάρτηση βίντεο που είχε μαγνητοσκοπηθεί μυστικά, το οποίο δείχνει το προσωπικό καθαριότητας σε πολυτελή δωμάτια διεθνών αλυσίδων να χρησιμοποιεί το ίδιο πανί για να καθαρίζει τις τουαλέτες, τα φλιτζάνια και τις λεκάνες.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο τονίζει ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για τα κρούσματα αυτά σε μεγάλα ξενοδοχεία και ότι διέταξε τις τοπικές αρχές πολιτισμού και τουρισμού στη Σανγκάη, στο Πεκίνο και στις επαρχίες Φουτζιάν, Τζιανγκσί και Γκουιτζόου να διενεργήσουν έρευνα.

Η δημοτική υπηρεσία τουρισμού της Σανγκάης ανακοίνωσε ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη και ότι θα υποστηρίξει τις αρμόδιες αρχές όταν επιβάλουν αυστηρές ποινές σε ξενοδοχεία των οποίων η υπαιτιότητα θα διαπιστωθεί.

Το βίντεο πυροδότησε και αντιπαράθεση στα Social Media, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι το προσωπικό καθαριότητας δεν αμείβεται αρκετά για να εργάζεται σε μερικά από τα πιο ακριβά ξενοδοχεία του κόσμου.

“Ευτυχώς, δεν έχω να πληρώσω για να μείνω σε κανένα από αυτά τα ξενοδοχεία”, σχολίασε ένας χρήστης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Bloomberg, shine.cn

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις