Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ξεπέρασαν τις 200.000 τα κρούσματα στον Καναδά – Σχεδόν 10.000 οι νεκροί

Άδεια καταστήματα στο Κεμπέκ του Καναδά

Το δεύτερο κύμα κορονοϊού σαρώνει τον Καναδά και μετά τον τελευταίο απολογισμό η χώρα ξεπέρασε, πλέον, τις 200.000 κρούσματα, ενώ οι νεκροί πλησιάζουν τους 10.000.

Ο Καναδάς καταγράφει κατά μέσο όρο 2.280 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (κορονοϊός) και 20 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 την ημέρα, αριθμούς ανησυχητικά αυξημένους σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, μετά την έλευση του φθινοπώρου.

Περίπου το 2,4% των κατά μέσο όρο 77.000 τεστ που γίνονται κάθε εβδομάδα στον Καναδά έχουν θετικό αποτέλεσμα.

Click4more Ο Τραμπ σφυρίζει αδιάφορα, ο κορονοϊός σκοτώνει τις ΗΠΑ: Πάνω από 220.000 οι νεκροί

Περίπου το 80% των κρουσμάτων και πάνω από το 90% των θανάτων έχουν καταγραφεί στις δύο μεγαλύτερες επαρχίες του Καναδά, το Οντάριο και κυρίως το Κεμπέκ, επίκεντρο της πανδημίας αφότου άρχισε να εξαπλώνεται στην καναδική επικράτεια τον περασμένο Μάρτιο.

Τη Δευτέρα (19.10.2020) το απόγευμα ο Καναδάς κατέγραφε 200.039 κρούσματα και 9.772 θανάτους, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνουν τα δημόσια δίκτυα CBC/Radio-Canada και CTV.

Πάντως, η χώρα των 38 εκατ. κατοίκων μετρά κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό της πέντε φορές λιγότερα κρούσματα απ’ ό,τι οι γειτονικές ΗΠΑ και περίπου 2,5 φορές λιγότερους θανάτους.

Οι αρχές του Καναδά ανακοίνωσαν ότι τα σύνορα με τις ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστά για τις μη απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις ως τουλάχιστον την 21η Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των μέτρων για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Περιορισμοί και στον Καναδά

Στο Οντάριο και στο Κεμπέκ, το δεύτερο κύμα της πανδημίας οδήγησε ξανά στο κλείσιμο για αρκετές εβδομάδες των μπαρ, των αιθουσών των εστιατορίων, των μουσείων, των χώρων θεάματος και των κλειστών γυμναστηρίων.

Εξάλλου, στο Κεμπέκ απαγορεύεται στους πολίτες να υποδέχονται περισσότερους από έναν συγγενή στα σπίτια τους ως την 28η Οκτωβρίου, επί ποινή υψηλών χρηματικών προστίμων.

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης στο Οντάριο, ο Νταγκ Φορντ, συνέστησε τα παιδιά να «αποφύγουν να πηγαίνουν πόρτα-πόρτα» για να ζητούν κεράσματα στην παραδοσιακή γιορτή Χάλογουιν στις 31 Οκτωβρίου στις πόλεις που πλήττονται περισσότερο, όπως το Τορόντο ή η Οτάβα.

Λίγο-πολύ παντού, οι αρχές καταβάλλουν προσπάθειες να αποτρέψουν τον κορεσμό των νοσοκομείων, που δοκιμάστηκαν σκληρά την άνοιξη, καθώς ο αριθμός των εισαγωγών ανθρώπων «σοβαρά άρρωστων» συνεχίζει να αυξάνεται, υπογράμμισε η Δρ. Τερέζα Ταμ, επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας του Καναδά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις