Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για την πίτσα! Αποκαλύπτουμε τη συνταγή που θα γλείφετε και τα δάκτυλά σας!

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για την πίτσα! Αποκαλύπτουμε τη συνταγή που θα γλείφετε και τα δάκτυλά σας!
φωτογραφία: Twitter

Βραδιές ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και ποιος οπαδός δεν θέλει να απολαμβάνει γκολ και πίτσα, διότι η καλή μπάλα από μόνη της δεν φτάνει…

Ποδοσφαιρόφιλοι, κυρίως, αλλά και γενικά όσοι λατρεύουν την πίτσα, ας μάθουν ότι η υπόθεση κίνησε το ενδιαφέρον της επιστήμης.

Μετά από έρευνες, δύο φυσικοί και ένας ανθρωπολόγος κατέληξαν στην επιστημονική “συνταγή” με τη βοήθεια θερμοδυναμικών εξισώσεων!

Παρουσίασαν μία νέα μελέτη με τίτλο “Η Φυσική για το ψήσιμο μιας καλής πίτσας”, όπου παρέχουν επιστημονικές συμβουλές για την ιδανική  “Μαργκερίτα” με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό.

Εδώ η τέλεια πίτσα, πάρε – πάρε!

Δεν είναι ανάγκη να πεταχτεί κανείς μέχρι τη Ρώμη για να φάει την τέλεια πίτσα. Μπορεί να βασιστεί στις θερμοδυναμικές εξισώσεις των τριών επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι έχουν την τέλεια “συνταγή” και μάλιστα προσαρμοσμένη ανάλογα με τον φούρνο του καθενός.

Σε έναν ξυλόφουρνο από τούβλα – που ψήνει καλύτερα από όλες τις πλευρές – η σωστή πίτσα γίνεται μέσα σε ακριβώς 2 λεπτά – εφόσον η θερμοκρασία βρίσκεται στους 330 βαθμούς Κελσίου. Όταν χρειάζονται και άλλα πρόσθετα υλικά επάνω, χρειάζεται άλλα 30 δευτερόλεπτα.

Στο συνηθισμένο μεταλλικό ηλεκτρικό φούρνο που έχει κάθε κουζίνα σπιτιού, η τέλεια πίτσα – για να μη γίνει “κάρβουνο” – απαιτεί 170 δευτερόλεπτα σε χαμηλότερη θερμοκρασία 230 βαθμών Κελσίου. Όσα περισσότερα λαχανικά που περιέχουν νερό, προσθέτει κανείς από πάνω, τόσο περισσότερο χρόνο πρέπει να μείνει στο φούρνο.

Αυτά, λοιπόν, και να ευχηθούμε καλή όρεξη και βεβαιότατα καλή τύχη!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις