Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Κύπρος: Παράξενο φαινόμενο στον ουρανό! [Pics, video]

Κύπρος: Παράξενο φαινόμενο στον ουρανό! [Pics, video]
Πηγή photo: facebook/ ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ

Ένα παράξενο φαινόμενο έγινε ορατό στον ουρανό της Κύπρου, το βράδυ της Τρίτης (21.01.2020).

Λίγο μετά τις 22.00, εμφανίστηκε μία έντονη λάμψη, που έγινε αντιληπτή από αρκετούς πολίτες, με αποτέλεσμα τα social media να πάρουν… φωτιά!

Σύμφωνα με τον αστροφυσικό Χρύσανθο Φάκα “η λάμψη ήταν πολύ έντονη στη Λεμεσό και στα παραθαλάσσια της Λεμεσού κυρίως”. “Ενδεχομένως από τις μαρτυρίες και με ντοκουμέντα που έχω δει δεν πρόκειται για αστραπή, αλλά για ουράνιο σώμα επειδή ο πλανήτης γη το απορρόφησε”, αναφέρει ο κ. Φάκας.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα “Cyprus Times” επισήμανε ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. “Επειδή είχε μέγεθος μεγαλύτερο από τα μικρά πετραδάκια από τις μεγάλες ταχύτητες άρχισε να “κρούζει” και να εξαφανίζεται.
Το πεφταστέρι είναι πετραδάκι και αρχίζει να το τραβά με δύναμη η γη και έτσι αποκτά τεράστιες ταχύτητες με 60χλμ το δευτερόλεπτο. Λόγω του ότι η ατμόσφαιρα είναι πολύ πυκνή μπορούμε να αντιστεκόμαστε στους μ         ετεωρίτες.
Δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος ούτε ανησυχία και είναι θέματα που συμβαίνουν καθημερινά και εάν κάποτε που θα έρθει κάποιος μετεωρίτης μεγάλος αυτοί παρακολουθούνται από διαστημικές Υπηρεσίες”.

Πηγή: Cyprus Times

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις