Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Λεπτό προς λεπτό η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Λεπτό προς λεπτό η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

– Εκατοντάδες Έλληνες στους Βουλιαράτες για την κηδεία – Πορεία τώρα στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας
– Αλβανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι κρατούνται τρεις Έλληνες, σε 13 άτομα απαγορεύθηκε η είσοδος στην Αλβανία
– Τραγικές φιγούρες οι γονείς του Κώστα Κατσίφα – Το μοιρολόι που ακούστηκε από τον τραγουδιστή Σάββα Σιάτρα
– Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο liveblog του Newsit.gr

Μέσα σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης έγινε η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες. Η σορός του -μετά από “περιπέτειες” πολλών ημερών- έφτασε χθες στο χωριό τυλιγμένη στην ελληνική σημαία.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του Κωνσταντίνου, ενώ το μοιρολόι της έκανε τους πάντες να ριγήσουν. “Λεβέντη μου, παλικάρι μου” φώναζε όταν έφτασε η σορός στο πατρικό του, όπου και έμεινε ολόκληρο το βράδυ. Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στο χωριό προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του 35χρονου.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο live blog του Newsit.gr

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας που έπεσε νεκρός από τα πυρά αλβανών αστυνομικών.

Το κλίμα στους Βουλιαράτες ήταν τεταμένο. Από το πρωί υπήρχαν σε ισχύ έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Οι έλεγχοι στα σύνορα ήταν εξονυχιστικοί και μάλιστα σε πολλούς ταξιδιώτες απαγορεύτηκε η είσοδος στην Αλβανία, επειδή είχαν μαζί τους πανό ή σημαίες και άλλα σύμβολα.

Κυβερνητικές πηγές συνιστούν σε όλες τις πλευρές ψυχραιμία ώστε να τιμηθεί ο νεκρός και να γίνεει σεβαστός ο πόνος της οικογένειάς του.

Έκκληση στους Έλληνες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες της Αλβανίας για την κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό, κάνουν, απο το πρωί, τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από παράγοντες και των δύο υπουργείων, «καλούνται οι Έλληνες πολίτες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για την κηδεία, να τιμήσουν το νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια και την τελετή».

Σημειώνεται ότι ήδη, από χτες το βράδυ, είναι σε επιφυλακή και η Ελληνική Αστυνομία, η οποία διενεργεί ελέγχους σε λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα που μεταβαίνουν στην Αλβανία.

Ειδικά, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα έχουν στηθεί μπλόκα για τη διενέργεια ελέγχων, ενώ από την άλλη πλευρά των συνόρων γίνονται αντίστοιχες έρευνες από τις αλβανικές Αρχές.

Έγδυσαν Έλληνα – Απίστευτοι έλεγχοι στα σύνορα

Κάτι παραπάνω από λεπτομερής είναι ο έλεγχος των Αλβανών στα σύνορα σε όσους επιχειρούν να παραστούν σήμερα στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Όπως καταγγέλλει ένας από αυτούς οι Αλβανοί αστυνομικοί τον “έγδυσαν” για να δουν τα τατουάζ του, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ζητήθηκε από τους ταξιδιώτες να παραδώσουν την ελληνική σημαία ή όποιες σημαίες είχαν μαζί τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις