Site icon NewsIT

Λονδίνο: Οι τελευταίες ώρες του μακελάρη πριν τη σφαγή

06.06.2017 | 08:09
Λονδίνο: Οι τελευταίες ώρες του μακελάρη πριν τη σφαγή

Ένας άνθρωπος που δείχνει τρυφερότητα για ένα βρέφος 17 μηνών τη μια στιγμή, γίνεται στυγνός δολοφόνος, μακελάρης, την άλλη. Αυτό ακριβώς συνέβη με έναν από τους δυο αναγνωρισμένους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Λίγες ώρες αφού η αστυνομία αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δυο εκ των τριών δραστών, του 27χρονου Κουράμ Μπατ και του 30χρονου Ρασίντ Ρεντουάν, αποκαλύπτεται πως ο δεύτερος, μόλις τρεις ώρες πριν ο ίδιος και οι συνεργοί του πέσουν με το λευκό βαν πάνω σε πεζούς στη London Bridge και εν συνεχεία αρχίσουν να μαχαιρώνουν κόσμο στη Borrow Market, είχε πάει να αποχαιρετίσει τη μόλις 18 μηνών κόρη του, Αμίνα!

Ο γεννημένος στο Μαρόκο Ρεντουάν, 30 ετών, βρέθηκε στις 19:00 το βράδυ του Σαββάτου στο διαμέρισμα της εν διαστάσει συζύγου του, Τσάρις Ο’ Λίρι στην περιοχή Barking για να αποχαιρετίσει τη 18 μηνών κορούλα του. Το ζευγάρι είχε αποφασίσει να χωρίσει τον περασμένο Ιανουάριο, εξαιτίας των ακραίων απόψεων του 30χρονου, που δεν ήθελε η κόρη του να βλέπει τηλεόραση γιατί φοβόταν μήπως γίνει… γκέι!

Η 38χρονη Τσάρις ήταν ανάμεσα στους 12 ανθρώπους συνελήφθησαν για ενδεχόμενη σχέση με την επίθεση, αλλά αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες. Γνωρίστηκαν το 2009 στο Μάντσεστερ, παντρεύτηκαν το 2012 και μετακόμισαν στην Ιρλανδία. Αλλά οι ακραίες απόψεις του 30χρονου έφεραν το χωρισμό. Ο Ρεντουάν είχε μετακομίσει από το Μαρόκο στη Βρετανία το 2006, αλλά το 2015 επέστρεψε για σύντομο διάστημα στην πατρίδα του.

Η Τσάρις δήλωσε στη Sun πως «ήταν πάντα εγωιστής κι εγώ εγκατέλειψα τόσα για εκείνον. Ποτέ δεν επρόκειτο να αλλαξοπιστήσω και να ασπαστώ το Ισλάμ». Σύμφωνα με την ίδια, είχε αρνηθεί να απαγορεύσει στην κόρη της να τρώει χοιρινό, να πηγαίνει μπαλέτο ή να βλέπει τηλεόραση. Ο Ρεντουάν ήθελε η κόρη του να μεγαλώσει ως μουσουλμάνα.

Όλα αυτά την ώρα που έρχονται στο φως μηνύματα με στίχους από το Κοράνι που είχε στείλει, λίγες μέρες πριν από την επίθεση, μέσω της υπηρεσίας Whatsapp ο δεύτερος αναγνωρισμένος τρομοκράτης, ο 27χρονος Κουράμ Μπατ, πατέρας δυο παιδιών και γνωστός στη γειτονιά του ως Abz.

Στις 10 Μαΐου, ο δράστης είχε στείλει το μήνυμα «Ο Αλάχ λέει: Πραγματικά, πάντα με δυσκολία, έρχεται η ευκολία», ενώ τρεις μέρες πριν από την επίθεση είχε στείλει το τελευταίο του μήνυμα.

Ο Μπατ είναι ο άνδρας που κατά τη διάρκεια της επίθεσης φορούσε μια φανέλα της Άρσεναλ, ενώ παλιότερα εργαζόταν στην υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου. Πριν από μερικά χρόνια, επίσης, είχε εμφανιστεί σε ντοκιμαντέρ του Channel 4 για τους “τζιχαντιστές της διπλανής πόρτας” και δεν είχε διστάσει να ξεδιπλώσει μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους και να προσκυνήσει. Ήταν στο στόχαστρο της Mi5 μετά τις καταγγελίες πως είχε επιχειρήσει να προσηλυτίσει παιδιά, πλησιάζοντάς τα σε πάρκο!

Μολότοφ στο βαν

Εντύπωση στο μεταξύ προκαλεί η αποκάλυψη πως στο βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να πέσουν πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου, η αστυνομία βρήκε βόμβες μολότοφ και αυτό ήρθε στο φως σχεδόν τρία 24ωρα μετά την τρομοκρατική επίθεση.

Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, το Sky News, μετέδωσε ότι στο πίσω μέρος του ενοικιασμένου αυτοκινήτου βρέθηκαν τουλάχιστον δώδεκα μπουκάλια γεμάτα διαφανές υγρό, με τα στόμιά τους κλεισμένα με κουρέλια αντί για πώματα, και η αστυνομία τα αντιμετώπισε ως βόμβες μολότωφ.

Δεν θέλουν να τους “διαβάσουν”

Περισσότεροι από 130 ιμάμηδες κι άλλοι μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες, δήλωσαν ότι θα αρνηθούν να πουν προσευχές στις κηδείες των τριών τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το Λονδίνο. Οι μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες σε ολόκληρη την Βρετανία κι από διαφορετικές σχολές του Ισλάμ δήλωσαν ότι ο πόνος των θυμάτων και των οικογενειών τους, τους οδήγησαν στο να λάβουν την απόφαση αυτή και να αρνηθούν να προσευχηθούν στις κηδείες των τρομοκρατών, παρά το γεγονός ότι το τυπικό αυτό, εφαρμόζεται για τον κάθε μουσουλμάνο ανεξάρτητα από τις πράξεις του.

Πηγή: Daily Mail, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version