Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Λουκέτο” στην SAAB

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

 

Στις διαδικασίες για κλείσιμο της θυγατρικής της εταιρείας Saab φαίνεται πως προχωρά η General Motors.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της GM Εντ Γουίτακρ εξέφρασε την απαισιοδοξία του όσον αφορά στην επίτευξη συμφωνίας για την πώληση της Saab, τονίζοντας ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά τις διαδικασίες για το κλείσιμο της θυγατρικής της.
 
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Γουίτακρ αποκάλυψε επίσης ότι ο νέος οικονομικός διευθυντής της GM Κρις Λίντελ πιθανόν να είναι υποψήφιος για μόνιμος διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Ο επικεφαλής της GM εκτίμησε ότι ο αμερικανικός κολοσσός θα επιστρέψει φέτος στην κερδοφορία, ύστερα από ζημίες 88 δισ. δολαρίων που εμφάνισε από το 2005 μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2009. Την 1η Ιουνίου, η GM κατέθεσε αίτησης χρεοκοπίας.
 
Στο πλαίσιο των προσπαθειών της να επανέλθει σε κερδοφόρο τροχιά η εταιρεία καταργεί τα εμπορικά σήμερα Pontiac, Saturn και Saab και πουλάει το σήμα της Hummer.
 
Αναφορικά με το μέλλον της Saab, δήλωσε πως κανένας από τους υποψήφιους επενδυτές δεν έχει καταθέσει πρόταση ικανή να πετύχει την αναδιάρθρωση της ζημιογόνας μονάδας. «Νομίζω ότι κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό», δήλωσε ο επικεφαλής της GM, σημειώνοντας πως οι διαδικασίες για το κλείσιμο της εταιρείας θα ξεκινήσουν αργότερα αυτή την εβδομάδα.
 
Ένα πιθανό κλείσιμο της εταιρείας θα οδηγήσει στην κατάργηση 3.400 θέσεων εργασίας στη Σουηδία, ενώ θα πλήξει και 1.100 αντιπροσώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε