Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μακρόν: Σημαντικό να μείνουμε ενωμένοι και με συνοχή

Μακρόν: Σημαντικό να μείνουμε ενωμένοι και με συνοχή
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ EUROKINISSI

Ενωτικός εμφανίστηκε ο Εμανουέλ Μακρόν στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στο Σάλτσμπουργκ και τόνισε πως είναι σημαντικό για τους Ευρωπαίους να παραμείνουν “ενωμένοι” και με συνοχή, όσο μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το Brexit.

Ο κ. Μακρόν προειδοποίησε προς θα υπάρξουν εντάσεις και δύσκολες στιγμές όμως “όμως οφείλουμε βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, πρόσθεσε.

Για τον Γάλλο πρόεδρο το σημαντικό είναι να “παραμείνουμε ενωμένοι, να έχουμε μια προσέγγιση των 27 και να συνεχίσουμε να έχουμε συνοχή. Πρέπει να βρεθεί μια λύση, όμως δεν πρέπει να βλάψει τη συνοχή, τη δύναμη των τεσσάρων ελευθεριών της ενιαίας αγοράς”.

Στο θέμα της μετανάστευσης ο κ. Μακρόν διευκρίνισε πως «έχουμε ανάγκη αποτελεσμάτων επειδή οι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη να είναι προστατευμένοι. Υποστηρίζω την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αυξηθεί σε 10.000 η δύναμη της Frontex για να υπερασπιστεί τα σύνορά μας, ενώ τόνισε πως πρέπει να υπάρξει μια «πιο αποτελεσματική πολιτική» για να οργανωθεί η επιστροφή των μεταναστών που δεν δικαιούνται ασύλου στην Ευρώπη.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Brexit πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στο φθινόπωρο με επίτευξη συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θα εγκαταλείψει την ΕΕ στο τέλος Μαρτίου 2019.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις