Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μάλτα: Απελαύνονται οι 120 μετανάστες που ζούσαν σε στάβλους ο πληρώνοντας… 100 ευρώ το άτομο!

Μάλτα: Απελαύνονται οι 120 μετανάστες που ζούσαν σε στάβλους ο πληρώνοντας… 100 ευρώ το άτομο!

Οι 120 μετανάστες που ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες σε ένα πρώην βουστάσιο στη Μάλτα πρόκειται να απελαθούν στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, εν μέσω της όξυνσης των σχέσεων των δύο χωρών με αφορμή το μεταναστευτικό.

Οι άνθρωποι αυτοί ταξίδεψαν νόμιμα στη Μάλτα αλλά δεν διαθέτουν άδεια εργασίας, εξήγησε ο Τζόζεφ Μούσκατ. “Έφτασαν στην Ιταλία, δεν κατάφεραν να βρουν δουλειά εκεί κι έτσι ήρθαν στη Μάλτα. Οι αποσκευές τους είχαν αεροπορικά ταμπελάκια από συγκεκριμένες περιοχές της Ιταλίας”, είπε ο Μούσκατ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό One Radio.

Οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν σε ζουν σε ένα αγρόκτημα στο χωριό Κόρμι, όπου πλήρωναν περίπου 100 ευρώ τον μήνα για να κοιμούνται στους στάβλους των αγελάδων.

Η Ιταλία και η Μάλτα συγκρούονται για το ποια από τις δύο θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη για τους μετανάστες που διασώζονται στη Μεσόγειο. Και οι δύο χώρες έχουν υιοθετήσει σκληρή στάση απέναντι στα πλοία των μη κυβερνητικών οργανώσεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης. Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι έχει κατηγορήσει κατ’ επανάληψη τη Μάλτα ότι αποφεύγει τις υποχρεώσεις της, κάτι που η Βαλέτα αρνείται κατηγορηματικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις