Κόσμος

Μάλτα, Ισπανία, Πορτογαλία ανοίγουν για να υποδεχτούν τουρίστες – Μπλόκο Αυστρίας σε Βαλκάνιους

Η Μάλτα ανοίγει εκ νέου το αεροδρόμιό της για την διάσωση του τουρισμού. Η Πορτογαλία και η Ισπανία άνοιξαν το κοινό τους σύνορο έπειτα από τρεις μήνες. Η Αυστρία εκδίδει ταξιδιωτικές οδηγίες για χώρες των Δυτικών Βαλκανίων εκτός της ΕΕ.

H Μάλτα άνοιξε την 1η Ιουλίου το αεροδρόμιό της για να επιτραπεί η είσοδος σε επισκέπτες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά σε αυτές δεν θα περιλαμβάνεται η Βρετανία, η οποία αντιστοιχεί στο 30% των τουριστικών αφίξεων στο νησί.

Οι αεροπορικές συνδέσεις με το αεροδρόμιο της Μάλτας περιλαμβάνουν πόλεις στην Γαλλία, την Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία.

“Ευελπιστούμε να υποδεχτούμε 700.000 τουρίστες μέχρι το τέλος του χρόνου”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Τουρισμού Τζούλια Φαρούτζα Πορτέλι.

Ο αριθμός αυτός απέχει πολύ από τα 2,7 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέφθηκαν την Μάλτα τον περασμένο χρόνο, συνεισφέροντας στο 25% των εσόδων της χώρας. Η Φαρούτζα Πορτέλι δήλωσε ότι διεξάγονται συνομιλίες για να διευρυνθεί η λίστα με τους προορισμούς και κυρίως με την Βρετανία.

Από την πλευρά του ο Τόνι Ζάχρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων και Εστίασης της Μάλτας, δήλωσε ότι αναμένει ένα αργό ξεκίνημα με πιθανόν 15% αφίξεις τον Ιούλιο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Μάλτα “δεν μπορούσε πλέον να κρατάει κλειστό το αεροδρόμιο”, είπε.

Τα αεροπορικά ταξίδια στη χώρα απαγορεύτηκαν τον Μάρτιο εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ευρώπη. Οι περιορισμοί στις οικονομικές δραστηριότητες, περιλαμβανομένων των μπαρ και των εστιατορίων, χαλάρωσαν στις αρχές Ιουνίου.

Η Μάλτα κατέγραψε μόλις δύο νέα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα και οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αντιμετωπίζουν μόλις 26 ενεργά κρούσματα. Εννέα άνθρωποι έχουν πεθάνει από COVID-19.

“Η Μάλτα διαφημίζεται ως μια ασφαλής χώρα”, είπε η Φαρούτζα Πορτέλι και πρόσθεσε ότι οι τουρίστες που φθάνουν στην χώρα δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα.

Οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης θα επιβάλλονται στο αεροδρόμιο της χώρας, όλοι οι ταξιδιώτες θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα ή ασπίδα προσώπου και θερμικές κάμερες θα θερμομετρούν τους επιβάτες.

Μάλτα – Ισπανία – Πορτογαλία – Αυστρία

Δύο άλλες χώρες της Ευρώπης, η Ισπανία και η Πορτογαλία, άνοιξαν σήμερα επισήμως το κοινό σύνορό τους για όλους τους ταξιδιώτες έπειτα από μια περίοδο τριών μηνών που είχε παραμείνει κλειστό για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Παρουσία του βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε και του προέδρου της Πορτογαλίας Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ και ο πορτογάλος ομόλογός του Αντόνιο Κόστα άνοιξαν το σύνορο. Όλοι οι άλλοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί εντός της ΕΕ ήρθησαν την περασμένη εβδομάδα.

“Η κοινή μας ευημερία και τύχη εντός του ευρωπαϊκού σχεδίου εξαρτάται από το άνοιγμα αυτού του συνόρου. Η πανδημία μάς πρόσφερε μια νέα οπτική του παρελθόντος στο οποίο δεν θέλουμε να επιστρέψουμε: μιας ηπείρου με κλειστά σύνορα”, έγραψε στο Twitter ο Κόστα.

Από την πλευρά της η Αυστρία εκδίδει ταξιδιωτικές οδηγίες για χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, που δεν ανήκουν στην ΕΕ, εξαιτίας μιας αύξησης στα κρούσματα εκεί, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ και το υπουργείο του.

Ο υπουργός είπε ότι το μέτρο αφορά έξι χώρες, ενώ το υπουργείο του ανέφερε στο Twitter ότι οι χώρες αυτές είναι οι: Αλβανία, Βοσνία, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία και Σερβία.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1
Σοκάρει Έλληνας του Τέξας για τις φονικές πλημμύρες: «Μία συμμαθήτρια των παιδιών μου βρέθηκε πνιγμένη και μία άλλη αγνοείται» - Ξεπερνούν τους 68 οι νεκροί
Πάνω από 68 νεκροί, εκ των οποίων 21 παιδιά, ο νεότερος τραγικός απολογισμός από τις βιβλικές καταστροφές στο Τέξας - 24 παιδιά μεταξύ των αγνοουμένων
Τέξας
10
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε στο μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε στην Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία 2
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ 1
Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας - «Μούδιασα, όλοι στην κατασκήνωση προσευχόμασταν»
Στους 51 ανέρχονται οι νεκροί σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ αναφέρεται ότι 30 από τους αγνοούμενους είναι ανήλικα κορίτσια της κατασκήνωσης που πλημμύρισε κοντά στον ποταμό Guadalupe
Ένα κορίτσι μιλάει στο τηλέφωνο σε μια περιοχή όπου συγκεντρώνονται οικογένειες με τους κατασκηνωτές ύστερα από τις φονικές πλημμύρες στο Κερβίλ
10