Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ματέο Σαλβίνι για εκλογές στην Ιταλία: «Με την Τζόρτζια Μελόνι θα κυβερνήσουμε αποδοτικά για 5 χρόνια»

Ματέο Σαλβίνι για εκλογές στην Ιταλία: «Με την Τζόρτζια Μελόνι θα κυβερνήσουμε αποδοτικά για 5 χρόνια»
Reuters

«Θα κυβερνήσουμε πέντε χρόνια, ικανή η Μελόνι», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι μετά τη νίκη του δεξιού συνασπισμού στις εκλογές στην Ιταλία. «Μπροστά μας έχουμε πέντε χρόνια σταθερότητας, έστω και αν το ποσοστό του 9% φυσικά δεν με ικανοποιεί», είπε ο γραμματέας της Λέγκα.

«Ξέρω ότι οι εκλογείς επιβράβευσαν την αντιπολίτευση. Για τη Λέγκα, η παραμονή στην κυβέρνηση δεν ήταν απλό πράγμα, αλλά θα το ξανάκανα. Μας κόστισε, αλλά με την Ιταλία κλειστή λόγω κορονοϊού, έπρεπε να το κάνουμε», πρόσθεσε ο Ματέο Σαλβίνι, μετά τις εκλογές στην Ιταλία που άλλαξαν ριζικά τον πολιτικό χάρτη της χώρας.

«Ποντάρουμε ότι θα εκλέξουμε τελικά 100 βουλευτές και γερουσιαστές», δήλωσε πριν από λίγο ο γραμματέας της Λέγκα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ίδιος ευχαρίστησε για τη στήριξη τους οπαδούς της Λέγκα και τα στελέχη του κόμματός του για την συνεργασία και τόνισε: «Έπειτα από τόσα χρόνια, έχουμε μια εκλεγμένη κυβέρνηση με σαφή κεντροδεξιά πλειοψηφία. Υπολογίζω ότι θα κυβερνήσουμε για 5 χρόνια. Επικοινώνησα με την Τζόρτζια Μελόνι, είναι ιδιαίτερα ικανή και θα δουλέψουμε μαζί αποδοτικά».

«Μπροστά μας έχουμε πέντε χρόνια σταθερότητας, έστω και αν το ποσοστό του 9% φυσικά δεν με ικανοποιεί. Τώρα όμως θα είμαστε πρωταγωνιστές ενώ πριν, με τον Ντράγκι, ήμασταν απλοί κομπάρσοι», δήλωσε ακόμη ο Σαλβίνι.

Βίντεο με δηλώσεις του γραμματέα της Λέγκα:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις