Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

“Μαχαιριά” στον Τραμπ! Το Fox News στηρίζει το CNN για την υπόθεση Ακόστα!

Τραμπ Ακόστα CNN
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Από εκεί που… δεν το περίμενε ο Ντόναλντ Τραμπ του έρχεται το… φαρμάκι! Η απάντηση του Λευκού Οίκου στην μήνυση του CNN και ο ανέλπιστος σύμμαχος…

Ό, τι θέλουμε… κάνουμε! Αυτή είναι ουσιαστικά η απάντηση του Λευκού Οίκου στην μήνυση που κατέθεσε το CNN, με την οποία ζητούσε… πίσω την διαπίστευση του δημοσιογράφου, Τζιμ Ακόστα.

Η απάντηση στην μήνυση ήρθε με ένα έγγραφο το οποίο αναφέρει: «Ο πρόεδρος και ο Λευκός Οίκος έχουν κάθε διακριτική ευχέρεια να διαχειρίζονται την πρόσβαση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο». Αυτό έγραψαν αρκετοί αξιωματούχοι από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως ο υφυπουργός Τζόσεφ Χαντ στο έγγραφο.

Την περασμένη Πέμπτη ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τη διαπίστευση του Τζιμ Ακόστα, μια πρωτοφανή κύρωση, έπειτα από μια λεκτική αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους μεταξύ του δημοσιογράφου και του προέδρου, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου διάρκειας μιάμισης ώρας στον Λευκό Οίκο.

«Ζητήσαμε από το δικαστήριο να δώσει αμέσως εντολή να επιστραφεί το πάσο του Τζιμ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το CNN. «Ενώ η αγωγή είναι συγκεκριμένα του CNN και του Ακόστα, αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα. Αν δεν αμφισβητηθούν, οι ενέργειες του Λευκού Οίκου θα έχουν επικίνδυνες συνέπειες για οποιονδήποτε δημοσιογράφο καλύπτει τους αιρετούς αξιωματούχους μας», ανέφερε στην ανακοίνωσή του χθες το αμερικανικό δίκτυο.

Fox… καρφώνει Τραμπ!

Κι εκεί που ο Τραμπ δέχεται πυρά από… παντού, δέχτηκε επίθεση κι από το τελευταίο Μέσο που θα περίμενε! Ο λόγος για το ειδησεογραφικό δίκτυο Fox News, σταθερό υποστηρικτή του αμερικανού προέδρου, το οποίο ανέφερε ότι πρόκειται να συμμετάσχει στην προσφυγή του CNN.

Οι διαπιστεύσεις, όπως αυτή που ανακλήθηκε από τον δημοσιογράφο Τζιμ Ακόστα «δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως όπλο», δήλωσε ο πρόεδρος του Fox News Τζέι Γουάλας με δήλωση του σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο, σημειώνοντας ότι το τηλεοπτικό του δίκτυο «θα στηρίξει το CNN στην αγωγή του».

«Παρόλο που δεν εγκρίνουμε αυτό τον αυξανόμενο ανταγωνιστικό τόνο που χρησιμοποιείται και από τον πρόεδρο και από το μέσο ενημέρωσης στις πρόσφατες συνεντεύξεις Τύπου», γράφει ο πρόεδρος του Fox News «στηρίζουμε την ελευθερία του Τύπου, την πρόσβαση (των μέσων ενημέρωσης στην κυβέρνηση) και τις ανοιχτές συζητήσεις προς όφελος της αμερικανικής κοινής γνώμης».

Όλο το περιστατικό του καυγά Τραμπ – Ακόστα

Είναι η στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ ολοκληρώνει την απάντησή του σε ερώτηση που του έθεσε ο γνωστός δημοσιογράφος του CNN, Jim Acosta.

Και το κάνει με αρκετό… δηλητήριο, αφού λέει: “Νομίζω ότι πρέπει να με αφήσεις να κάνω εγώ κουμάντο στην χώρα κι εσύ να κάνεις κουμάντο στο CNN. Αν το έκανες καλά, τα “νούμερά” σας θα ήταν πολύ καλύτερα“!

Τραμπ Ακόστα CNN

Απίστευτος καυγάς!

Από εκείνη την στιγμή, ο Jim Acosta αντιλαμβάνεται πως ο… χρόνος του τελειώνει και ξεκινά να ζητά μια ακόμη ερώτηση, την ώρα που ο Τραμπ τον αγνοεί και “δείχνει” ήδη τον επόμενο δημοσιογράφο για να του απευθύνει ερώτηση.

Αρκετά, αρκετά, αρκετά” λέει ο Τραμπ ενώ ο Acosta εξακολουθεί να ζητά μια ακόμη ερώτηση, καταφέρνοντας να πει και να ακουστεί: “Θέλω να ρωτήσω για την έρευνα για την Ρωσία. Ανησυχείτε για…”.

Την ίδια ώρα μια γυναίκα προσπαθεί να του πάρει το μικρόφωνο (!) και ο Τραμπ τον διακόπτει: “Δεν ανησυχώ για τίποτα σχετικά με την ρωσική έρευνα γιατί είναι μια απάτη. Αρκετά! Κατέβασε το μικρόφωνο“!

Ο Acosta εξακολουθεί να ρωτά κι έτσι ο Τραμπ απηυδισμένος ξεκινά να απομακρύνεται από το βήμα!

Ενώ τελικά η γυναίκα παίρνει το μικρόφωνο από τον Acosta, ο Τραμπ επανέρχεται και λέει:

Το CNN θα έπρεπε να ντρέπεται που σε έχει να δουλεύεις γι’ αυτούς! Είσαι ένας αγενής, απαίσιος άνθρωπος, δεν θα έπρεπε να δουλεύεις για το CNN! Είσαι πολύ αγενής. Ο τρόπος με τον οποίο φέρεσαι στην Σάρα Χάκαμπι είναι τραγικός. Δεν θα έπρεπε να φέρεσαι στους ανθρώπους έτσι“!

Η τελευταία αναφορά σχετίζεται με τις κατά καιρούς σφοδρές κόντρες που έχει ο Acosta με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Ο Τραμπ… είχε κι άλλα να πει!

Εδώ να σημειωθεί πως όταν ο Τραμπ… τέλειωσε το κράξιμο στον Acosta, ο δημοσιογράφος που πήρε πια τον λόγο έσπευσε να υπερασπιστεί τον συνάδελφό του από το CNN με τον αμερικανό πρόεδρο να έχει “πληρωμένη απάντηση”: “Λοιπόν δεν είμαι και ο δικός σου μεγαλύτερος οπαδός για να είμαι ειλικρινής! Δεν είσαι ο καλύτερος!

Τραμπ Ακόστα CNN

Ο Acosta όμως… ακάθεκτος! Συνέχιζε να μιλά χωρίς καν να έχει μικρόφωνο με τον Τραμπ να του λέει να κάτσει κάτω και να τον κατηγορεί για fake news χαρακτηρίζοντας τόσο τον ίδιο όσο και το CNN “εχθρούς του λαού”!

Δείτε το… μακελειό στον Λευκό Οίκο μεταξύ Τραμπ και Acosta

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις