Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Με μυστική ψηφοφορία θέλει να περάσει τις αλλαγές στο Σύνταγμα ο Ζάεφ

Με μυστική ψηφοφορία θέλει να περάσει τις αλλαγές στο Σύνταγμα ο Ζάεφ
Φωτογραφία EPA

Η συζήτηση για την αλλαγή του συντάγματος στην ΠΓΔΜ ξεκίνησε χθες Δευτέρα (16.10.2018) και βάση του Συντάγματος των Σκοπίων μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δέκα ημέρες. Ο Ζόραν Ζάεφ επικαλέστηκε ξανά το μέλλον της χώρας για να πείσει τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να στηρίξουν τις αλλαγές.

Τα τελευταία 24ωρα μάλιστα υπήρξαν πληροφορίες ότι δεν αποκλείεται ο Ζόραν Ζάεφ να προχωρήσει σε μυστική ψηφοφορία προκειμένου να διευκολύνει τα στελέχη της αντιπολίτευσης που θέλουν να στηρίξουν την συμφωνία να ψηφίσουν χωρίς να εκτεθούν.

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν άμεση καθώς ο επικεφαλής του VMRO άφησε να εννοηθεί ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα θα απέχει από την συνεδρίαση. Αν λοιπόν ο  Χρίστιαν Μίτσκοσκι κάνει την απειλή του πραγματικότητα τότε οι εξελίξεις στην γειτονική χώρα θα είναι ραγδαίες.

Τότε σημαίνει ότι ο Ζόραν Ζάεφ δεν θα έχει τα 2/3 (δηλαδή τους 80 από τους 120 βουλευτές) για  να υπερψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών και άρα η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές που το πιθανότερο είναι να γίνουν στις 9 Δεκεμβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις