Site icon NewsIT
13:08 Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Μεξικό: Ένα βακτήριο ευθύνεται για το θάνατο δύο βρεφών!

Ένα βακτήριο και όχι ένα εμβόλιο, όπως πιστευόταν αρχικά, ευθύνεται τελικά για τον θάνατο δύο βρεφών στο Μεξικό αλλά και για τη δηλητηρίαση 29 ακόμη σε μια κοινότητα ιθαγενών της περιοχής Τσιάπας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ

Τα δύο βρέφη πέθαναν στις αρχές του μήνα μετά τον εμβολιασμό τους κατά της ηπατίτιδας Β. Το Μεξικανικό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης αρχικά είχε κάνει λόγο για αλλεργική αντίδραση των βρεφών και είχε ζητήσει να ανασταλεί προληπτικά η χορήγηση των εμβολίων αυτών.

Οι μεξικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατά την εξέταση των νεκρών βρεφών εντοπίστηκε ένα βακτήριο τύπου του σταφυλόκοκκου. Οι ειδικοί, σύμφωνα με τα αποτέλεσματα έρευνας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η βακτηριακή μόλυνση έγινε στη διάρκεια της διαδικασίας του χειρισμού του εμβολίου και της χορήγησής του.

Στις 8 Μαΐου συνολικά 52 βρέφη είχαν εμβολιαστεί στην περιοχή Σιμοχόβελ κατά της φυματίωσης και της ηπατίτιδας Β. Από αυτά τα 29 νοσηλεύθηκαν με συμπτώματα δηλητηρίασης και δύο πέθαναν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version