Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

MH370: Έτσι έπεσε το μοιραίο αεροπλάνο – Συγκλονιστική αναπαράσταση του National Geographic

MH370: Έτσι έπεσε το μοιραίο αεροπλάνο – Συγκλονιστική αναπαράσταση του National Geographic

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την αναπαράσταση των τρομακτικών τελευταίων στιγμών της μοιραίας πτήσης MH370.

Η μοιραία πτήση MH370 εκτελούσε το δρομολόγιο Πεκίνο – Κουάλα Λουμπούρ στις 8 Μαρτίου του 2014. Στο ντοκιμαντέρ του National Geographic γίνεται προσπάθεια αναπαράστασης των τελευταίων στιγμών της μοιραίας πτήσης.

Οι άνθρωποι της παραγωγής του Drain The Oceans έκαναν προσομοίωση του τι ακριβώς συμβαίνει όταν ένα Boeing 777 ξεμένει από καύσιμα.

Οι μηχανικοί εκτιμούν ότι σταμάτησε να λειτουργεί ο δεξιός κινητήρας της πτήσης MH370. Κάτι που σημαίνει ότι ο αυτόματος πιλότος θα έστρεφε το αεροπλάνο προς τα αριστερά για να αντισταθμίσει.

Δύο λεπτά αργότερα σταμάτησε να λειτουργεί ο αριστερός κινητήρας και το αεροπλάνο έκανε βουτιά θανάτου, οδηγώντας στον υγρό τάφο τους 249 ανθρώπους που επέβαιναν στη μοιραία πτήση MH370.

Η εξαφάνιση της πτήσης MH370 αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της αεροπορίας. Αν και βρέθηκαν κάποια συντρίμμια από το μοιραίο αεροπλάνο, δεν έχει ανακαλυφθεί κανένα τμήμα του κύριου σώματος παρά τις έρευνες σε 46.000 τετραγωνικά μίλια στον Ινδικό Ωκεανό.

MH370: Τα ευρήματα της μοιραίας πτήσης

Το ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί την Πέμπτη, επισημαίνει πως κανείς ουσιαστικά δεν γνωρίζει γιατί εξαφανίστηκε η πτήση MH370. Ο κυβερνήτης John Cox σημειώνει στο ντοκιμαντέρ πως αρχικά το αεροπλάνο έκανε μια στροφή χωρίς ο πιλότος να μιλήσει στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

“Θα μπορούσε να είναι τρομοκρατική ενέργεια, θα μπορούσε να είναι σκόπιμη ενέργεια από μέλος του πληρώματος, θα μπορούσε να είναι βλάβη στο ηλεκτρικό σύστημα”.

Ήταν τον Ιούλιο του 2015 που βρέθηκε ένα τμήμα πτερυγίου, γνωστό ως flaperon, στο νησί Reunion, ανατολικά της Μαδαγασκάρης. Από τότε έχουν βρεθεί 27 ακόμα κομμάτια της μοιραίας πτήσης MH370. “Αυτό το εύρημα μου έφερε δάκρυα στα μάτια. Είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που είδε κάποιος. Είναι κάτι που θα αναγνώριζε κάποιος που πετάει σε αεροπλάνο” λέει ο Blaine Gibson που το ανακάλυψε.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις