Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Μια περιουσία σε νομικά έξοδα ο Τραμπ

Μια περιουσία σε νομικά έξοδα ο Τραμπ

Η προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δαπάνησε το ποσό των 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων σε νομικά έξοδα από τις αρχές Ιουλίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες δαπάνες νομικών υπηρεσιών από οποιοδήποτε άλλο τρίμηνο, σύμφωνα με το “Politico” που επικαλείται την Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Τα μεγαλύτερα ποσά των πληρωμών αυτών πήγαν στη νομική εταιρία Τζονς Ντέι που εκπροσωπεί την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, η οποία καλύπτει τα έξοδα νομικής υπεράσπισης για τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί και σχετίζονται με την προεκλογική εκστρατεία του 2016.

Επίσης, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ καλύπτει και το οικονομικό κόστος της νομικής υπεράσπισης, συνεργατών του Τραμπ που έχουν εμπλακεί στην έρευνα του ειδικού ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ, αναφορικά με την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η νομική εταιρία Mintz Levin, η οποία προσλήφθηκε από τον πρώην προεκλογικό συνεργάτη του Τραμπ Κόρεϊ Λεβαντόφσκι για την έρευνα της Ρωσίας, έλαβε αμοιβή 173.121 δολαρίων στην διάρκεια του προηγούμενου τριμήνου.

Σε γενικότερο επίπεδο, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, στο πλαίσιο της οποίας δραστηριοποιούνται και δύο επιτροπές συγκέντρωσης οικονομικών δωρεών υπό την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων, συγκέντρωσε το ποσό των 18 εκατομμυρίων δολαρίων, κατά το προηγούμενο τρίμηνο.

Η προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου είχε συνολικές δαπάνες 7,7 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ έκλεισε το προηγούμενο τρίμηνο με συνολική οικονομική ρευστότητα 35 εκατομμυρίων δολαρίων στα ταμεία της.

Βάζει χρήμα στα ταμεία με κάθε μέσο ο Τραμπ

Ο πρόεδρος Τραμπ από το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2017 που ανέλαβε τα καθήκοντα του στον Λευκό Οίκο, άρχισε μία προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων προκειμένου να ενισχύσει το προεκλογικό του ταμείο, στον πολιτικό ορίζοντα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών το 2020.

Επιθυμεί να έχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη οικονομική ρευστότητα, προκειμένου να τη χρησιμοποιεί ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων στη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος για τους Ρεπουμπλικάνους, μετά τις εξελίξεις που θα προδιαγράψει το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών της 6ης Νοεμβρίου για το Κογκρέσο.

Παράλληλα, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ ενεργοποιεί κινήσεις ώστε να κερδίζει οικονομικές δωρεές, χρησιμοποιώντας ένα πολύτιμο μέσο: τη λίστα ηλεκτρονικών διευθύνσεων που έχει. Τα επίσημα έγγραφα δείχνουν ότι στη διάρκεια του προηγούμενου τριμήνου καταγράφηκαν έσοδα 300.380 δολαρίων από την εταιρία Parscale Strategy, που σχετίζεται με τον διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας Μπραντ Παρσκέιλ, σχετικά με την διαχείριση εσόδων από ηλεκτρονικές συνεισφορές και αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Οι λίστες ηλεκτρονικών μηνυμάτων θεωρούνται πολύτιμα στοιχεία εισροής χρημάτων σε κάθε προεκλογική εκστρατεία, ενώ για το λόγο αυτό, αρκετοί υποψήφιοι δανείζουν τις λίστες τους σε άλλους, προκειμένου να συγκεντρώσουν τα προεκλογικά τους έσοδα. Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ συγκέντρωσε μεγάλα οικονομικά ποσά από τους υποστηρικτές της, μέσω της αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων, στον προεκλογικό αγώνα του 2016.

Η νομοθεσία επιτρέπει τις δαπάνες για την κάλυψη νομικών εξόδων από μία προεκλογική εκστρατεία με την προϋπόθεση οι δαπάνες αυτές, να προέκυψαν στην διάρκεια της εξέλιξης της.

Παράλληλα, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ χορήγησε το ποσό των 214.000 δολαρίων σε δωρεές για την οικονομική υποστήριξη περισσότερων από 100 υποψηφίων που επιδιώκουν την επανεκλογή τους, στο Κογκρέσο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ (Politico)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις