Site icon NewsIT

Μήνυμα Χαμενεΐ με “μπηχτές” κατά Τραμπ για την προέλευση του κορονοϊού

22.03.2020 | 10:55
Μήνυμα Χαμενεΐ με “μπηχτές” κατά Τραμπ για την προέλευση του κορονοϊού

Η προσφορά των ΗΠΑ να βοηθήσουν το Ιράν να καταπολεμήσει την πανδημία του νέου κορονοϊού είναι παράξενη, δήλωσε σήμερα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

“Αρκετές φορές οι Αμερικανοί έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν το Ιράν να περιορίσει τον ιό. Πέραν του γεγονότος ότι υπάρχουν υποψίες πως ο ιός αυτός δημιουργήθηκε από την Αμερική (…) η προσφορά τους είναι παράξενη από τη στιγμή που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν ελλείψεις στον αγώνα τους κατά του ιού”, δήλωσε ο Χαμενεΐ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Όμως ο Χαμενεΐ έριξε και μια “σπόντα” στις ΗΠΑ, αναφέροντας: “Κατηγορείστε ότι δημιουργήσατε τον κορονοϊό. Δεν ξέρω κατά πόσον είναι αλήθεια. Αλλά όταν υπάρχει μια τέτοια κατηγορία, μπορώ κάποιος σοφός άνθρωπος να σας επιστευτεί;”.

“Το Ιράν έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει οποιαδήποτε κρίση, συμπεριλαμβανομένου του ξεσπάσματος του κορονοϊού”, υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται πως χθες Σάββατο (21/3/2020) η Μόσχα κάλεσε τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την εφαρμογή των μονομερών κυρώσεών τους κατά του Ιράν, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το Ρώσο αναπληρωτή υπουργό των Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

«Καλέσαμε και καλούμε τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την απάνθρωπη πρακτική της εφαρμογή των μονομερών κυρώσεων κατά του Ιράν, το οποίο αντιμετωπίζει μία δραστική μείωση των μέσων, για να επιλύσει επείγοντα προβλήματα υγείας κατά την παρούσα κατάσταση, της εξάπλωσης του κορονοϊού» δήλωσε ο Ριαμπκόφ.

Η έκκληση της Μόσχας έρχεται λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση πως ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό στο Ιράν αυξήθηκε χθες κατά περισσότερους από 100 σε 1.556 και ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί ξεπερνάει τώρα πια τους 20.000.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version