Site icon NewsIT

Μήνυση κατά του Netflix υπέβαλε 27χρονος επειδή χρησιμοποίησαν τη φωτογραφία του σε ντοκιμαντέρ ενός δολοφόνου

18.04.2023 | 14:59
Μήνυση κατά του Netflix υπέβαλε 27χρονος επειδή χρησιμοποίησαν τη φωτογραφία του σε ντοκιμαντέρ ενός δολοφόνου

Μήνυση για 1 εκατομμύριο ευρώ υπέβαλε κατά του Netflix ένας πνευμονολόγος από το Κεντάκι, επειδή η πλατφόρμα streaming χρησιμοποίησε φωτογραφία του για να προωθήσει ένα ντοκιμαντέρ για έναν καταδικασμένο δολοφόνο με τσεκούρι, με τον οποίο ο γιατρός δεν έχει καμία σχέση.

Όπως αναφέρει η DailyMail, ο 27χρονος Taylor Hazlewood ισχυρίζεται στη μήνυσή του ότι το Netflix τον απεικόνισε με έναν «απαίσιο και δυσφημιστικό τρόπο» αφού χρησιμοποίησε 2 φορές μια φωτογραφία του με τσεκούρι, για τις ανάγκες προώθησης του ντοκιμαντέρ The Hatchet Wielding Hitchhiker.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ιστορία του Caleb ‘Kai’ McGillvary, ενός 34χρονου άνδρα που έγινε viral to 2013, όταν ομολόγησε τη δολοφονία που διέπραξε σε τηλεοπτικό κανάλι. Ισχυρίστηκε ότι έκανε ωτοστόπ και προσπάθησε να σώσει μια γυναίκα που κινδύνευε η ζωή της από έναν άλλον άνδρα, τον οποίο χτύπησε στο κεφάλι με τσεκούρι.

Ενώ το βίντεο είχε γίνει viral, ο 34χρονος συνελήφθη και κατηγορήθηκε για τη δολοφονία ενός δικηγόρου στην Καλιφόρνια, για την οποία ο McGillvary ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Το Netflix παρουσιάζει στο ντοκιμαντέρ του όλα όσα επεισοδιακά συνέβησαν σε ένα χρόνο με τον ‘Kai’.

Στη μήνυσή του, ο 27χρονος Hazlewood αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του τρέιλερ του ντοκιμαντέρ εμφανίζεται η φωτογραφία του ενώ ο αφηγητής ακούγεται να ρωτά αν είναι ένας «αιμοσταγής δολοφόνος». Ωστόσο, στη φωτογραφία είναι ο πνευμονολόγος και όχι ο Caleb ‘Kai’ McGillvary.

Δείτε το τρέιλερ:

The Hatchet Wielding Hitchhiker | Official Trailer | Netflix

«Ο Hazlewood είναι, φυσικά, υπερβολικά θυμωμένος που το Netflix τον ενέπλεξε και θα τον συνέδεσε με μια τόσο άθλια και διαβόητη ιστορία και άνθρωπο», αναφέρει η Washington Post, επικαλούμενη το κείμενο της μήνυσης που έχει στην κατοχή της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version