Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μητροπολίτης Μόρφου: Θα τον καθίσουν στο σκαμνί για τις ρατσιστικές του δηλώσεις

Μητροπολίτης Μόρφου: Θα τον καθίσουν στο σκαμνί για τις ρατσιστικές του δηλώσεις

Έρευνα σε βάρος του Μητροπολίτη Μόρφου, διέταξεο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης. Ο κ. Κληρίδης έδωσε οδηγίες για την έναρξη διερεύνησης του ενδεχομένου διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου.

Πολιτικές διαστάσεις έχουν πάρει στην Κρήτη οι ρατσιστικές και απαράδεκτες από κάθε άποψη δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου. Η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε σύμβουλο του Προέδρου της Κύπρου και στον Γενικό Εισαγγελέα, έβγαλε πάντως ειδήσεις.

Η είδηση είναι ότι σήμερα με επιστολή του προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας ο Γενικός Εισαγγελέας έχει ήδη δώσει οδηγίες για την έναρξη διερεύνησης του ενδεχομένου διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου σε σχέση με ομοφυλοφίλους και συναφή θέματα.

Ο σύμβουλος του Νίκου Αναστασιάδη, Κώστας Γαβριηλίδης, σύμβουλος για την Πολυπολιτισμικότητα, Αποδοχή και Σεβασμό στη Διαφορετικότητα, είχε τονίσει την ανάγκη να αλλάξει ο νόμος, ώστε η κίνηση νομικών διαδικασιών εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να δηλητηριάσει την κοινωνία κατά συγκεκριμένης ομάδας ατόμων, πάψει να εξαρτάται από ένα και μοναδικό φορέα.

Αυτό ο Γενικός Εισαγγελέας θεώρησε ότι τον έθιγε και δήλωσε: «προτού προβαίνει σε παρόμοιες δηλώσεις σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα είναι καλό να γνωρίζει τις βασικές έστω πρόνοιες του Συντάγματος και να σέβεται τους Θεσμούς του».

πηγή: Politis.com.cy

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις