Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μολδαβία σε Λαβρόφ: Δεν στρεφόμαστε εναντίον σας, επιλέξαμε να είμαστε μέρος του ελεύθερου κόσμου

Μολδαβία σε Λαβρόφ: Δεν στρεφόμαστε εναντίον σας, επιλέξαμε να είμαστε μέρος του ελεύθερου κόσμου

Αιχμηρή ήταν η απάντηση της Μολδαβίας στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, που υπονόησε πως η Δύση επιχειρεί να στρέψει την χώρα αυτή εναντίον της Μόσχας.

Συγκεκριμένα ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση είπε μεταξύ άλλων νωρίτερα σήμερα πως η Δύση προσπαθεί να στρέψει εναντίον της Ρωσίας τη Μολδαβία, τη Γεωργία και πρώην σοβιετικές δημοκρατίες στην κεντρική Ασία.

Έχουμε επιλέξει να είμαστε «μέρος του ελεύθερου κόσμου» απάντησε η Μολδαβία στον Λαβρόφ, προφανώς εξαιρώντας τη Ρωσία από τον «ελεύθερο κόσμο», αφήνοντας δε υπονοούμενα για απειλητική ρητορική της Μόσχας.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη δήλωση του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και αποτελεί μέρος της ήδη γνωστής απειλητικής ρητορικής της ρωσικής διπλωματίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχτηκε τη Μολδαβία και τη γειτονική Ουκρανία ως υποψήφια μέλη τον περασμένο Ιούνιο.

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στη ρωσική πλευρά ότι ο δρόμος που ακολουθεί η Μολδαβία είναι ο δρόμος της ένταξης στην ΕΕ. Η Μολδαβία έχει σαφώς επιλέξει το μέλλον της και αυτό το μέλλον είναι μέρος του ελεύθερου κόσμου», υπογράμμισε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις