Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μόνικα Λεβίνσκι: Ο λεκές, ο Μπιλ Κλίντον και οι σκέψεις για αυτοκτονία – video

Μόνικα Λεβίνσκι Μπιλ Κλίντον

Ήταν 1998 όταν ξέσπασε το σκάνδαλο “Μόνικα Λεβίνσκι”. Τώρα, 20 χρόνια μετά, η ίδια αποφάσισε να μιλήσει στο ντοκιμαντέρ “The Clinton Affair” που πρόκειται να μεταδοθεί σε έξι επεισόδια και θα κάνει μια αναδρομή στην υπόθεση που λίγο έλειψε να προκαλέσει τη δεύτερη παραίτηση προέδρου των ΗΠΑ μετά από εκείνη του Ρίτσαρντ Νίξον.

Η Μόνικα Λεβίνσκι, στα 45 της πια σήμερα, δέχτηκε να μιλήσει για όσα έγιναν τότε. Για τον λεκέ που έμοιαζε με «ντιπ σπανακιού» (σ.σ. το είχε πει στην κατάθεσή της το 1998), για τις σκέψεις αυτοκτονίας, για το πως αναγκάστηκε ακόμη και να φορέσει κοριό όταν ξεκίνησαν οι έρευνες για την υπόθεση και τη σχέση της με τον τότε πρόεδρο, Μπιλ Κλίντον.

Το «The Clinton Affair», το ντοκιμαντέρ του A&E, θα μεταδοθεί σε έξι επεισόδια (το πρώτο θα προβληθεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου). Ήδη όμως έχουν δοθεί στη δημοσιότητα trailer. Σε ένα από αυτά μιλά και η ίδια η Μόνικα Λεβίνσκι.

«Δε μιλάω για αυτό συχνά και ακόμη νιώθω άβολα όταν το συζητάω επειδή πιστεύω ότι δεν είναι ότι δεν καταλάβαινα ότι είναι πρόεδρος, προφανώς το κατανοούσα», λέει. «Πιστεύω ότι με έναν τρόπο, τη στιγμή που βρισκόμασταν στο πίσω γραφείο για πρώτη φορά, η αλήθεια είναι ότι σήμαινε πολλά για μένα το ότι κάποιος τον οποίο ήθελαν όλοι, ήθελε εμένα. Όσο λάθος και αν ήταν, όσο ανάρμοστο. Για τον άνθρωπο που ήμουν τότε στα 22 μου, έτσι ένιωθα», δηλώνει.

Θυμάται πως σε ένα πάρτι γενεθλίων για κάποιο στέλεχος του Λευκού Οίκου, το 1995, το εσώρουχό της φαινόταν από το παντελόνι της. «Αντί να σηκώσω το παντελόνι μου, όπως θα έκανε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, δεν το έκανα. Δεν το είχε παρατηρήσει κανείς εκτός από τον Μπιλ», λέει.

Και συνεχίζει: «Καθώς περνούσα από το γραφείο του Τζορτζ Στεφανόπουλου, κοίταξα μέσα από την ανοιχτή πόρτα. Και έτυχε ο Μπιλ να είναι εκεί. Μου μίλησε και νομίζω η καρδιά μου δεν έχει ξαναχτυπήσει έτσι». Η σχέση κράτησε χρόνια. Η Λεβίνσκι θυμάται πως ήταν και οι δυο προσεκτικοί αλλά «όχι τόσο προσεκτικοί όσο έπρεπε». «Ήμουν στο έλεός του», λέει.

Το φόρεμα και ο λεκές

Το φόρεμα και ο λεκές με το DNA του Μπιλ Κλίντον έγιναν (και ακόμα είναι) ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στις ΗΠΑ. Στη συνέντευξή της για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ, η Μόνικα Λεβίνσκι θυμάται πως είχε ξαναφορέσει το λερωμένο φόρεμα χωρίς κανείς να παρατηρήσει το παραμικρό.

«Πήγα σε ένα δείπνο. Κανείς δεν μου είπε: πρέπει να πας στο μπάνιο, κάτι έχεις σε όλο σου το φόρεμα» λέει. Ούτε και η ίδια το είχε καταλάβει. Η Λεβίνσκι θυμάται και την ημέρα που… δημιουργήθηκε ο λεκές. Ο Κλίντον την είχε καλέσει στο Οβάλ Γραφείο με το πρόσχημα πως είχε να της δώσει ένα δώρο.

«Είπε ότι είχε ένα δώρο για μένα. Δεν ήξερα, θα τον έβλεπα μόνο του; Όπως πήγα να του κάνω χειραψία και να βγάλω μια φωτογραφία μαζί του, είπε: πήγαινε να δεις τη Μπέτυ, έχει κάτι για σένα». Η Μπέτυ Κάρι ήταν η γραμματέας του Μπιλ Κλίντον και το γραφείο ήταν έξω από το Οβάλ Γραφείο.

«Με έβαλε (η γραμματέας) στο Οβάλ Γραφείο και όλοι μαζί πήγαμε στο πίσω γραφείο και εκείνη έφυγε προς την τραπεζαρία», λέει η Λεβίνσκι. Ο Κλίντον της έδωσε ένα κουτί μέσα στο οποίο υπήρχε και καρφίτσα για καπέλο. Της το είχε πάρει γιατί «πάντα δείχνεις τόσο χαριτωμένη με καπέλο». «Εσύ και τα καπέλα σου ή κάτι τέτοιο» θυμάται η Λεβίνσκι. Της έδωσε επίσης ένα αντίγραφο του βιβλίου Leaves of Grass, του Γουόλτ Γουάιτμαν.

«Όποιες ανασφάλειες είχα εξαφανίστηκαν με εκείνο το δώρο» λέει. Η συνέχεια τους βρήκε να κλείνονται στο μπάνιο. «Υπήρξε κάποια προσοχή σε μένα και στη συνέχεια ανταπέδωσα, όπου μέχρι τότε, πάντα σταματούσε πριν από την ολοκλήρωση από την πλευρά του. Ανασηκώθηκα και είπα ότι ήθελα να πάω πέρα από αυτό το στάδιο και έτσι τελικά είπε ΟΚ. Έτσι τελείωσε και μετά τον αγκάλιασα. Και με αγκάλιασε. Και έφυγα».

Οι σκέψεις για αυτοκτονία

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της, η Μόνικα Λεβίνσκι αποκαλύπτει και τις δύσκολες στιγμές αφού αποκαλύφθηκε η σχέση της με τον Μπιλ Κλίντον. «Θυμάμαι να κοιτάζω έξω από το παράθυρο και να σκέφτομαι ότι ο μόνος τρόπος να το διορθώσω αυτό ήταν να αυτοκτονήσω, να πηδήξω από το παράθυρο».

Παραδέχεται πως όταν ξέσπασε η ιστορία, εκείνη ήταν ακόμη ερωτευμένη με τον Κλίντον. «Φοβόμουν. Ήμουν τρομοκρατημένη για το τι θα προκαλούσε όλο αυτό στην οικογένειά μου. Ήμουν ακόμη ερωτευμένη με τον Μπιλ τότε και ένοιωθα υπεύθυνη».

Με πληροφορίες από New York Post και insideedition.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις