Κόσμος

Μόσχα: Συγκέντρωση για την στυγερή δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν σήμερα στο κέντρο της Μόσχας υποστηρικτές της ρωσικής αντιπολίτευσης στη μνήμη του αντιπολιτευόμενου πολιτικού, Μπόρις Νεμτσόφ, η δολοφονία του οποίου έχει αυξήσει τις ανησυχίες για το μέλλον της Ρωσίας.

Χιλιάδες άνθρωποι άφησαν λουλούδια και άναψαν κεριά το Σάββατο στο σημείο της γέφυρας που βρίσκεται κοντά στο Κρεμλίνο όπου ο πολιτικός και πρώην πρωθυπουργός πυροβολήθηκε θανάσιμα από αγνώστους.

Πράκτορες, οι οποίοι ενημερώνουν για τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δηλώνουν ότι ερευνούν πολλά σενάρια, μεταξύ άλλων και ότι ο Νεμτσόφ πυροβολήθηκε από ριζοσπάστες ισλαμιστές ή ότι η αντιπολίτευση διέταξε τη δολοφονία με σκοπό να αμαυρώσει το όνομα του ηγέτη της χώρας. Αντίπαλοι του Πούτιν λένε ότι τα σενάρια αυτά δείχνουν τον κυνισμό των ηγετών της Ρωσίας, καθώς πυροδοτούν τον εθνικισμό και το μίσος. Παράλληλα υποστηρίζουν ότι οι πιθανολογίες αυτές προκαλούν αντι-δυτική υστερία και ενισχύουν την αποδοχή της πολιτικής που εφαρμόζει ο Πούτιν στην Ουκρανία.

«Αποτελεί πλήγμα για τη Ρωσία. Εάν οι πολιτικές απόψεις τιμωρούνται κατά αυτόν τον τρόπο, τότε η χώρα αυτή απλά δεν έχει μέλλον», δήλωσε αναφερόμενος στη δολοφονία του Νεμτσόφ ο Σεργέι Μιτρόκιν, ηγέτης της αντιπολίτευσης.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε τη δολοφονία ως «πρόκληση», ενώ υποσχέθηκε στη μητέρα του Νεμτσόφ ότι οι δολοφόνοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ ταυτοποίησε τη σορό του αρχηγού της Χαμάς, Μοχάμεντ Σινουάρ, 20 ημέρες μετά την επίθεση στη Γάζα
Η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ταξίαρχος Έφι Ντεφρίν, δήλωσε ότι έχουν επιβεβαιώσει με «DNA και άλλους ελέγχους» ότι η σορός ανήκε όντως στον Μοχάμεντ Σινουάρ
Ισραήλ - Λωρίδα της Γάζας
«Το Ισραήλ μας κόβει την επικοινωνία και την πρόσβαση στο διαδίκτυο» λένε ακτιβιστές μετά το «μπλόκο» του Madleen που πάει στη Γάζα
Μετά από 8 μέρες στη θάλασσα, το πλήρωμα σκοπεύει να φτάσει στη Γάζα μέχρι το πρωί της Δευτέρας, δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία παρέμβαση από το Ισραήλ, όμως οι ακτιβιστές τονίζουν ότι «οι επόμενες 24 ώρες είναι πολύ κρίσιμες»
Η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ στέκεται δίπλα σε παλαιστινιακή σημαία μετά την επιβίβασή της στο πλοίο Madleen και πριν αποπλεύσει για τη Γάζα μαζί με ακτιβιστές του Συνασπισμού Στόλου της Ελευθερίας 31
Πάνω από 100.000 διαδηλωτές σε συγκέντρωση στη Μαδρίτη κατά του Ισπανού πρωθυπουργού που κατηγορείται για διαφθορά - «Πέδρο Σάντσες παραιτήσου»
Το σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν «Μαφία ή Δημοκρατία». Εκπρόσωπος της κεντρικής κυβέρνησης στη Μαδρίτη εκτίμησε ότι στο συλλαλητήριο έλαβαν μέρος 45.000- 50.000 άνθρωποι
Ο Alberto Nunez Feijoo, ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, και ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Jose Maria Aznar ποζάρουν για μια φωτογραφία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης του Ισπανού πρωθυπουργού Pedro Sanchez, με το σύνθημα «Μαφία ή Δημοκρατία» στη Μαδρίτη
1