Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Μπόρις Τζόνσον: Θα είναι «δύσκολες οι συζητήσεις» με την Τουρκία για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας – Το κοινό μνημόνιο

Μπόρις Τζόνσον: Θα είναι «δύσκολες οι συζητήσεις» με την Τουρκία για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας – Το κοινό μνημόνιο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο Μπόρις Τζόνσον αναγνώρισε ότι οι συνομιλίες για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα οδηγήσουν σε μια «δύσκολη συζήτηση» με την Τουρκία στη σύνοδο κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, χαιρετίζοντας ωστόσο μια «πρόοδο».

«Η Φινλανδία και η Σουηδία, που ανατρέπουν δεκαετίες ιστορικής ουδετερότητας, θέλουν τώρα να ενωθούν μαζί μας. Θα είναι μια δύσκολη συζήτηση», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στη Μαδρίτη.

Φινλανδικά ΜΜΕ: Κοινό μνημόνιο Σουηδίας, Τουρκίας και Φινλανδίας για την αντιμετώπιση των ανησυχιών της Τουρκίας

Η Τουρκία, η Σουηδία και η Φινλανδία θα προετοιμάσουν ένα κοινό μνημόνιο για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσιεύματα φινλανδικών μέσων ενημέρωσης.

Τα δημοσιεύματα, στη μεγαλύτερη ημερήσια εφημερίδα Helsingin Sanomat της Φινλανδίας και στη φινλανδική εφημερίδα Iltalehti, έρχονται ενώ οι αρχηγοί κρατών της Τουρκίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας πραγματοποιούν μια συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο περιθώριο της πρώτης ημέρας της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις