Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

“Να φύγετε (από το Μπουένος Άιρες) να πάτε αλλού…”!

“Να φύγετε (από το Μπουένος Άιρες) να πάτε αλλού…”!
φωτογραφία: Reuters

Να φύγουν από την πρωτεύουσα της χώρας τις ημέρες της συνόδου G20 ζητά η υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Αργεντινής από τους κατοίκους του Μπουένος Άιρες.

Η Πατρίσια Μπούλριτς συνέστησε στους περίπου 3 εκατομμύρια κατοίκους του Μπουένος Άιρες να λείψουν το διήμερο 30 Νοεμβρίου – 1η Δεκεμβρίου.

“Προτείνουμε στους ανθρώπους να φύγουν. Πολλές περιοχές θα είναι κλειστές για τους πολίτες εξαιτίας των αυστηρών μέτρων ασφαλείας”, είπε η υπουργός σε τηλεοπτικό δίκτυο της Αργεντινής.

Στη σύνοδο της G20 αναμένεται να είναι παρόντες, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν και ο αρχηγός του κινεζικού κράτους Σι Τζινπίνγκ.

Αργεντινή – Μπουένος Άιρες: Προετοιμασίες εν όψει της G20

Για την ασφάλεια της συνόδου, το Μπουένος Άιρες ετοιμάζει επιχείρηση ευρείας κλίμακας με τη συμμετοχή 20.000 στελεχών των σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο εναέριος χώρος πάνω από την πόλη θα είναι κλειστός σε ακτίνα 460 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον ιστότοπο Infobae.

Δεκάδες οργανώσεις, συνδικάτα και πολιτικά κόμματα κάλεσαν σε μαζικές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής.

Οι αρχές της Αργεντινής έχουν διαμηνύσει ότι θα επιτραπούν μόνον ειρηνικές κινητοποιήσεις, ενώ η κυβέρνηση έχει κηρύξει αργία την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου.

“Η πρόταση μας είναι να εκμεταλλευτείτε το τριήμερο και να φύγετε. Φύγετε την Πέμπτη (30.11.2018) επειδή η κατάσταση στο Μπουένος Άιρες θα είναι περίπλοκη”, προειδοποίησε η Πατρίσια Μπούλριτς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις