Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Νάταλι Κρίστοφερ: Έστησαν μακάβρια απάτη με δήθεν “έρανο” για την κηδεία της

Νάταλι Κρίστοφερ: Έστησαν μακάβρια απάτη με δήθεν “έρανο” για την κηδεία της
Φωτογραφία Facebook Natalie Christopher

Μόνο ντροπή και οργή μπορεί να νιώσει κανείς στο άκουσμα της είδησης πως κάποιοι έφτασαν στο σημείο να στήσουν απάτη με την κηδεία της Νάταλι Κρίστοφερ. Η άτυχη αστροφυσικός έχασε τη ζωή της στην Ικαρία ενώ έκανε αναρρίχηση.

Η απάτη ήρθε στο φως μέσα από καταγγελία που έκανε φίλη της Νάταλι Κρίστοφερ, στο όνομα της οποίας μάλιστα οι απατεώνες είχαν ανοίξει σε γνωστή σελίδα τον υποτιθέμενο έρανο!

Η Σάσκια Κωνσταντίνου, φίλη της Νάταλι Κρίστοφερ που μάλιστα είχε ενεργό ρόλο στις προσπάθειες για να γίνει γνωστή η εξαφάνιση της 34χρονης αστροφυσικού, με ανάρτησή της στο Facebook, κατήγγειλε πως κάποιοι χρησιμοποίησαν το όνομά της για να ξεκινήσουν συγκέντρωση χρημάτων. Όπως υποστήριζαν, τα χρήματα που θα συγκεντρώνονταν, επρόκειτο να διατεθούν για την κηδεία της άτυχης γυναίκας.

«Μέσα στην τραγωδία με το χαμό της δρ. Νάταλι Κρίστοφερ, κάποιοι χρησιμοποίησαν το όνομά μου για να ξεκινήσουν έναν υποτιθέμενο έρανο. Αυτό είναι παράνομο και δεν έχει γίνει από εμένα. Το κατήγγειλα στις αρμόδιες αρχές και θα κινηθώ νομικά σε βάρος αυτών που είναι υπαίτιοι. Σας παρακαλώ, μην δωρίζετε λεφτά σε κανέναν έρανο για την κηδεία της Νάταλι Κρίστοφερ» ανέφερε στην ανάρτησή της η Σάσκια Κωνσταντίνου.

Click4more: «Ήταν εντελώς δύσβατο το σημείο που βρέθηκε η αστροφυσικός» – Οι νέες αποκαλύψεις του ιατροδικαστή

Την απάτη επιβεβαίωσε και η αστυνομία της Κύπρου. Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, δήλωσε ότι από τις έρευνες που έγιναν, φαίνεται ότι το πρόσωπο που άνοιξε τη σελίδα για τον έρανο, έχει δηλώσει ως χώρα διαμονής τρίτη χώρα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από σχετική καταγγελία, διερευνά υπόθεση πλαστογραφίας μέσω συστημάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή, που αφορά τη δημιουργία λογαριασμού σε ιστοσελίδα εισφορών για κοινωνικά θέματα, όπου ζητούνται εισφορές για την κηδεία 35χρονης που έχασε τη ζωή της στην Ικαρία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο εν λόγω λογαριασμός δημιουργήθηκε στο όνομα προσώπου, το οποίο δεν ήταν ενήμερο για τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Ως εκ τούτου, πληροφορείται το κοινό ότι πρόκειται για απάτη και καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην καταβάλει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

Με πληροφορίες από reporter.com.cy, kathimerini.com.cy

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις