Site icon NewsIT
13:59 Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Κίνα: Νέα επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο, νεκρό 8χρονο αγόρι

Άλλη μια αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο της Κίνας κόστισε τη ζωή σε ένα αγόρι 8 ετών, ενώ δυο συμμαθητές του τραυματίστηκαν σοβαρά.

Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ

Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ

Η νέα επίθεση από άγνωστο άνδρα έγινε την ώρα που θα παιδιά είχαν σχολάσει και έφευγαν για τα σπίτια τους. Η νέα επίθεση σημειώθηκε ανατολική επαρχία Τζιανκσί.

Ο δράστης, ο οποίος αποφυλακίστηκε τον Απρίλιο, μετά την επίθεση κατέφυγε σε γειτονικό βουνό, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι τα δύο τραυματισμένα παιδιά νοσηλεύονται στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σειρά επιθέσεων με στόχο μαθητές. Τα επεισόδια αυτά έχουν προκαλέσει εκκλήσεις για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας στα σχολεία σε μία χώρα όπου τα περισσότερα ζευγάρια έχουν ένα παιδί. Οι σχολικοί φύλακες στην Κίνα συχνά δεν οπλοφορούν και δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι για τέτοιες επιθέσεις.

Τον Μάιο, ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι τραυμάτισε οκτώ μαθητές σε δημοτικό σχολείο πόλης της επαρχίας Χουμπέι. Τον Δεκέμβριο του 2012, ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο στην κεντρική επαρχία Χενάν και επιτέθηκε εναντίον μαθητών τραυματίζοντας 23.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version