Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέα τροπή στην υπόθεση του καταζητούμενου Γκρουέφσκι

Γκρουέφσκι

Αυστριακή εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Γκρουέφσκι βρέθηκε στη Βουδαπέστη με απόφαση των Ουγγρικών αρχών, κατά παράβαση του νόμου.

Η εφημερίδα Die Presse, επικαλούμενη τον Διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου της Ουγγαρίας Γκεργκέλι Γκούλιας, αναφέρει ότι ο Γκρουέφσκι αναζήτησε “μια ουγγρική πρεσβεία στο εξωτερικό” κάνοντας γνωστή την πρόθεσή του να μεταβεί στην Ουγγαρία και να ζητήσει εκεί πολιτικό άσυλο.

Κατά παράβαση του νόμου που προβλέπει πως η ακρόαση του αιτούμενου ασύλου γίνεται στα σύνορα της χώρας, οι Ουγγρικές αρχές αποφάσισαν να μεταφερθεί ο πάλαι ποτέ πρωθυπουργός της πρώην γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να μεταφερθεί στην Βουδαπέστη.

Κατά τον κ. Γκούλιας, οι ουγγρικές αρχές δεν έχουν ακόμη λάβει επίσημο αίτημα από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σχετικά με την έκδοση του Γκρουέσφκι, αν και η κυβέρνηση των Σκοπίων γνωστοποίησε ότι το έχει ήδη υποβάλει.

Το παζλ συμπληρώνεται από την αποκάλυψη ότι ο Γκρουέφσκι έφτασε οδικά στην Βουδαπέστη, με αυτοκίνητο της Ουγγρικής πρεσβείας στα Τίρανα!

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκολα Γκρουέφσκι καταδικάστηκε στις αρχές Οκτωβρίου σε φυλάκιση δύο ετών , για προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης σχετικά με υπόθεση που αφορά την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, την περίοδο που αυτός ήταν πρωθυπουργός.

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, πέραν της υπόθεσης αυτής για την οποία καταδικάστηκε, κατηγορείται για τέσσερις ακόμα υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.

Την περασμένη Παρασκευή δικαστήριο των Σκοπίων απέρριψε το αίτημα Γκρουέφσκι για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβληθεί και έτσι αυτός είχε την υποχρέωση να παρουσιαστεί στις φυλακές των Σκοπίων, για την έκτιση της ποινής του. Ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν παρουσιάστηκε στις φυλακές και δεν βρέθηκε στο σπίτι του, οπότε εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις