Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Νέες τουρκικές προκλήσεις για τους 8 στρατιωτικούς – “Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο”

Νέες τουρκικές προκλήσεις για τους 8 στρατιωτικούς – “Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο”

Συνεχίζει το… όργιο προκλητικότητας η Τουρκική κυβέρνηση, μετά την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να απελευθερωθούν οι τελευταίοι 4 Τούρκοι αξιωματικοί.

Την “σκυτάλη” πήραν ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, και ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Αξού.

Ο Γκιούλ κατηγόρησε την Ελλάδα πως με την μη έκδοση των στρατιωτικών στην Τουρκία… παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, και τόνισε πως η χώρα μας δεν είδε το θέμα όπως θα έπρεπε.

“Η απόφαση της Ελλάδας τάσσεται κατά του διεθνούς δικαίου. Κάναμε πολλές φορές αίτημα στην Ελληνική δικαιοσύνη να μας τους παραδώσει, όμως όπως φάνηκε αντί να δουν το θέμα νομικά, το αξιοποίησαν για πολιτικούς λόγους” δήλωσε ο Γκιουλ σε τουρκικά ΜΜΕ.

“Η Ελλάδα δημιουργεί ασφαλή χώρο για πραξικοπηματίες”

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε πως η Ελλάδα με την απόφασή της αυτή, δημιουργεί έναν ασφαλή χώρο για κάθε είδους πραξικοπηματία.

“Όταν μάθαμε πως η Ελλάδα έδωσε άσυλο σε έναν από τους στρατιωτικούς, περιμέναμε να μην κάνει το ίδιο λάθος και με τους υπόλοιπους. Ωστόσο επέλεξε να απελευθερώσει και τους υπόλοιπους 7. Έτσι δηλώνει πως κάθε πραξικοπηματίας μπορεί να καταφύγει στην Ελλάδα, αφού είναι ασφαλής χώρα γι αυτόν”.

Παράλληλα τόνισε και αυτός πως “η απόφασή της δεν συμβαδίζει ούτε με το διεθνές δίκαιο ούτε με το δίκαιο καλής γειτονίας”

Διεμήνυσε επίσης πως “εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε μέχρι οι πραξικοπηματίες να γυρίσουν στην Τουρκία και να δικαστούν από τα δικαστήρια μας”.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις