Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Νεφρό – γίγας αφαιρέθηκε από ασθενή σε νοσοκομείο της Ινδίας!

Νεφρό – γίγας αφαιρέθηκε από ασθενή σε νοσοκομείο της Ινδίας!
Intimenews (αρχείο)

Νεφρό μεγέθους για Γκίνες αφαίρεσαν οι γιατροί νοσοκομείου του Νέου Δελχί από έναν άνδρα που πάσχει από σπάνια γενετική νόσο, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (25.11.2019).

Νεφρό βάρους… 7,4 κιλών αφαιρέθηκε από τον 56χρονο ασθενή αυτοσωματικής πολυκυστικής νεφροπάθειας επικρατούσας μορφής. Η επέμβαση έγινε τον περασμένο μήνα στο νοσοκομείο Σιρ Γκάνγκα Ραρ στην ινδική πρωτεύουσα και κράτησε δύο ώρες.

Το νεφρό, που είχε μέγεθος μπάλας του μπόουλινγκ, είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν αφαιρεθεί ποτέ σε χειρουργική επέμβαση.

“Επρόκειτο για έναν τεράστιο όγκο που καταλάμβανε τη μισή κοιλιακή χώρα. Ξέραμε ότι το νεφρό ήταν μεγάλο, όμως δεν πιστεύαμε πως θα ήταν τόσο βαρύ”, αποκάλυψε ο Σατσίν Κατουρία, ένα μέλος της ιατρικής ομάδας που μετείχε στην επέμβαση.

Ένα φυσιολογικό νεφρό ζυγίζει 120 – 150 γραμμάρια και έχει μήκος περίπου 12 εκατοστά. Το νεφρό του ασθενούς είχε μήκος 45 εκατοστών.

Σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, το μεγαλύτερο νεφρό που έχει αφαιρεθεί ποτέ από άνθρωπο ζύγιζε 4,25 κιλά.

Ο ασθενής είναι καλά και υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, αναμένοντας να βρεθεί ένα συμβατό νεφρό για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις