Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Νέο χαστούκι Τραμπ στον Ερντογάν – Συνεχίζεται ο πόλεμος για τον πάστορα

Νέο χαστούκι Τραμπ στον Ερντογάν – Συνεχίζεται ο πόλεμος για τον πάστορα

– Προσωπικά έχει αναλάβει το θέμα ο Ντόναλντ Τραμπ
– Νέα απειλή ΗΠΑ για μέτρα εναντίον της Τουρκίας
– “Δεν αποδείχθηκε καλός φίλος η Τουρκία” λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
– Τα “παζάρια” του Ερντογάν που εξόργισαν τους Αμερικανούς

Με ένα tweet Ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε στο θέμα του Αμερικανού πάστορα που κρατείται στην Τουρκία και έδειξε ότι οι σχέσεις με την Τουρκία του Ερντογάν είναι πλέον στο Ναδίρ.

Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ «δεν θα πληρώσουν τίποτα» στην Τουρκία για την απελευθέρωση του κρατούμενου ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον, τον οποίο αποκάλεσε «μεγάλο πατριώτη όμηρο».

«Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου ανθρώπου, όμως κάνουμε περικοπές στην Τουρκία!», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο αμερικανός πρόεδρος δεν έκανε σαφές τι ακριβώς εννοούσε με τον όρο «περικοπές».

 

Όλα αυτά την ώρα που ο Τραμπ εμφανίζεται οργισμένος από τη στάση του Ταγίπ Ερντογάν στον οποίο χρεώνει προσπάθεια εξαπάτησής του, λέγοντας μάλιστα πως σε κατ’ ιδία συνομιλίες του με ηγέτες και αξιωματούχους προσπαθεί να τον εμφανίσει ως αδύναμο πρόεδρο.

Στην Ουάσιγκτον πηγές αναφέρουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αναλάβει προσωπικά το ζήτημα και φέρεται αποφασισμένος να μην κάνει πίσω στο ζήτημα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να λέει ότι η Τουρκία δεαν αποδείχθηκε καλή σύμμαχος επισημαίνοντας ότι ενώ οι ΗΠΑ μεσολάβησαν στο Ισραήλ για την απελευθέρωση της Εμπρού Οζκάν η οποία είχε κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο με τη Χαμάς. Ενώ οι ΗΠΑ έβαλαν πλάτη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ζήτημα του Αμερικανού πάστορα και άλλων Αμερικανών πολιτών που κρατούνται στην Τουρκία μοιάζουν να έχουν μπει σε ανατολίτικο παζάρι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις