Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Νιγηρία: Διαπραγματεύσεις με τους πειρατές για να απελευθερωθούν οι 5 Έλληνες ναυτικοί

Νιγηρία: Διαπραγματεύσεις με τους πειρατές για να απελευθερωθούν οι 5 Έλληνες ναυτικοί

Σε εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις ώστε να απελευθερωθούν οι Έλληνες ναυτικοί που βρίσκονται υπό ομηρεία στο ελληνικό πλοίο “Στέλιος Κ” στην Νιγηρία.

Όπως έκανε γνωστό το υπ. Ναυτιλίας, είναι σε εξέλιξη οι επαφές, ενώ και οι 5 Έλληνες όμηροι των πειρατών είναι καλά στην υγεία τους.

Υπενθυμίζεται πως η πειρατεία έγινε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και συνολικά στο πλοίο ήταν 5  Έλληνες. Αφού οι πειρατές πήραν τους τρεις ομήρους, οι υπόλοιποι δύο, ένας ναύτης και ένας μηχανικός, παρέμειναν στο πλοίο το οποίο στην συνέχεια κινήθηκε με κατεύθυνση το λιμάνι του Λάγος.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, οι συγγενείς των ναυτικών έμαθαν μόλις την Παρασκευή για την απαγωγή και είναι πολύ ανήσυχοι για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Η ένοπλη ομάδα που απήγαγε τους Έλληνες Ναυτεργάτες θέλει να γίνει ανταλλαγή των απαχθέντων στη βάση μιας οικονομικής συμφωνίας (λύτρα) για την απελευθέρωσή τους.

Η ΠΕΝΕΝ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι προχώρησε ήδη σε έντονα διαβήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΕΝ και του Υπουργείου Εξωτερικών καθώς και στο Προξενείο μας στη Νιγηρία…

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις