Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ο Άντονι Φάουτσι νιώθει… ανακουφισμένος μακριά από τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Άντονι Φάουτσι νιώθει… ανακουφισμένος μακριά από τον Ντόναλντ Τραμπ

Ήταν ο άνθρωπος που πολλές φορές αναγκάστηκε να έρθει σε δημόσια αντιπαράθεση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Που είδε τον Ντόναλντ Τραμπ να τον «αδειάζει». Τώρα πια, ο Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος ανοσολόγος των ΗΠΑ, μπορεί να είναι ήρεμος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφυγε από τον Λευκό Οίκο, είναι παρελθόν από την προεδρία των ΗΠΑ και ο Άντονι Φάουτσι μπορεί να ενημερώνει την κοινή γνώμη της χώρας για την εξέλιξη της πανδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός χωρίς να σκέφτεται πως θα πρέπει να… αντικρούσει τον πρόεδρό του!

Click4more Μπάιντεν: Σε υποχρεωτική καραντίνα οι ταξιδιώτες που φτάνουν στις ΗΠΑ

Το παραδέχτηκε ο ίδιος ο Άντονι Φάουτσι στην επιστροφή του στην αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου: νιώθει κάπως ανακουφισμένος για το γεγονός πως δεν είναι πια υποχρεωμένος να αντικρούει τον Ντόναλντ Τραμπ! Και φυσικά να μην τον ακούει (αυτό τον είχε ενοχλήσει περισσότερο απ’ όλα) να μιλάει για υδροξυχλωροκίνη.

Χρειάστηκε να περάσουν μόλις… λίγες ώρες από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν για τη μεγάλη επιστροφή του Άντονι Φάουτσι στις ενημερώσεις για τον κορονοϊό.

Ο Άντονι Φάουτσι, τον πρώτο καιρό της πανδημίας, ήταν συχνά παρών στην ενημέρωση που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ για να απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Τους τελευταίους μήνες όμως είχε τεθεί στο περιθώριο. «Πάντα ήμουν ειλικρινής κι αυτό μερικές φορές δημιουργούσε προβλήματα», είπε.

«Ορισμένες δηλώσεις με έκαναν να αισθάνομαι άβολα, διότι δεν βασίζονταν στην επιστήμη», συνέχισε ο 80χρονος επιστήμονας, που χαίρει εκτίμησης και είναι πολύ δημοφιλής στις ΗΠΑ.

Διευκρίνισε ότι αν κάτι τον ενόχλησε περισσότερο, αυτό ήταν η προβολή από τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Μάρτιο του 2020, της υδροξυχλωροκίνης, ανθελονοσιακού φαρμάκου που αποδείχθηκε ότι δεν έχει κανένα αποτέλεσμα ως προς την αντιμετώπιση της COVID-19, της νόσου που προκαλεί ο κορονοϊός.

«Δεν μου έδινε καμία ικανοποίηση το να αντικρούω τον πρόεδρο», είπε, και πάντως «δεν είχα σχηματίσει την εντύπωση πως μπορούσε κανένας να εκφράζεται χωρίς να αντιμετωπίζει επιπλοκές».

«Η ιδέα ότι μπορώ να έρχομαι εδώ και να μιλάω γι’ αυτά που γνωρίζω, για τα στοιχεία, για την επιστήμη – είναι απελευθερωτική αίσθηση», τόνισε ο Άντονι Φάουτσι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις