Site icon NewsIT
01:37 Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025

Ο Τραμπ περιορίζει την πρόσβαση δημοσιογράφων και στον Λευκό Οίκο μετά το Πεντάγωνο

Δεκάδες δημοσιογράφοι εγκατέλειψαν τα γραφεία τους στο Πεντάγωνο και επέστρεψαν τις διαπιστεύσεις τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump και πίσω του η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Karoline Leavitt

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump και πίσω του η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Karoline Leavitt / REUTERS / Φωτογραφία Evelyn Hockstein

Έναν νέο κανονισμό που περιορίζει την πρόσβαση διαπιστευμένων δημοσιογράφων στα γραφεία της εκπροσώπου Τύπου Κάρολαϊν Λέβιτ και άλλων κορυφαίων αξιωματούχων επικοινωνίας στη Δυτική Πτέρυγα, κοντά στο Οβάλ Γραφείο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (01.11.2025), ώρα Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το σχετικό υπόμνημα που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες (31.10.2025) το απόγευμα τοπική ώρα, απαγορεύεται στο εξής η πρόσβαση δημοσιογράφων στην Αίθουσα 140 χωρίς προηγούμενο ραντεβού, με τον Λευκό Οίκο να επικαλείται την ανάγκη προστασίας πληροφοριών «ευαίσθητων πληροφοριών».

Ο νέος κανονισμός ακολουθεί τους περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ νωρίτερα αυτόν τον μήνα σχετικά με την πρόσβαση διαπιστευμένων δημοσιογράφων στο υπουργείο Άμυνας. Αντιδρώντας σε αυτούς τους περιορισμούς, δεκάδες δημοσιογράφοι εγκατέλειψαν τα γραφεία τους στο Πεντάγωνο και επέστρεψαν τις διαπιστεύσεις τους.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version