Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι Bangtan Boys έγιναν η πρώτη μπάντα Κορεάτικης pop που μίλησε στον ΟΗΕ [pics]

Οι Bangtan Boys έγιναν η πρώτη μπάντα Κορεάτικης pop που μίλησε στον ΟΗΕ [pics]

Ιστορία έγραψαν οι BTS (Bangtan Boys), οι οποίοι έγιναν η πρώτη Κορεάτικη μπάντα που μίλησε στα Ηνωμένα Έθνη. Την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ο αρχηγός του επταμελούς νοτιοκορεατικού συγκροτήματος, Kim Nam-Joon, γνωστός ως RM, μίλησε κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της παγκόσμιας σύμπραξης της UNICEF «Generation Unlimited» (Απεριόριστη Γενιά) στην 73η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Καθώς οι ηγέτες του κόσμου βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για την ετήσια συνάντηση στα Ηνωμένα Έθνη, η μπάντα αξιοποίησε την ευκαιρία για να ενθαρρύνει τους νέους να συμμετέχουν σε παγκόσμιες προσπάθειες κατά των διακρίσεων και της φτώχειας, να βρουν τη φωνή τους και να βοηθήσουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος.

Η εκστρατεία “Love Myself”

Τον περασμένο Νοέμβριο, οι BTS ξεκίνησαν την εκστρατεία «Love Myself» σε συνεργασία με την UNICEF, βασισμένη στην πεποίθησή τους ότι «η αληθινή αγάπη ξεκινάει πρώτα από την αγάπη προς τον εαυτό μας» όπως είπε ο RM στην ομιλία του. Η εκστρατεία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση «ενάντια στη βία σε βάρος παιδιών και εφήβων σε όλο τον κόσμο, με την ελπίδα να γίνει ο κόσμος ένα καλύτερο μέρος μέσα από τη μουσική». Μέχρι τώρα για τους σκοπούς της εκστρατείας έχει συγκεντρωθεί ένα εκατομμύριο δολάρια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι BTS (Beyond the Scene), επίσης γνωστοί ως Bangtan Boys προωθούν δράσεις κοινωνικού ακτιβισμού, καθώς έχουν γράψει τραγούδια για τον σχολικό εκφοβισμό και την προσέγγισή τους στην ευτυχία και την εκπαίδευση.

Η παρουσία τους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ φέτος ήταν σημαντική, δεδομένης της ημερήσιας διάταξης της Συνόδου, η οποία ήταν «η ενίσχυση του διαλόγου με τους νέους για τη συμμετοχή τους στην πρόληψη συγκρούσεων και την οικοδόμηση ειρήνης», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΟΗΕ.

Στην ομιλία του, ο RM πλαισιωμένος από τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος V, Suga, Jin, Jungkook, Jimin και J-Hope περιέγραψε τις προσωπικές του μάχες με την πίεση από τους συνομηλίκους του και την έλλειψη αποφασιστικότητας τα χρόνια που ήταν μικρότερος και τον τρόπο με τον οποίο επέμεινε και επέτρεψε τη μουσική να «φωνάξει το πραγματικό του όνομα».

“Άρχισα να ακούω τις φωνές των άλλων”

Ξεκίνησε μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια στο Ilsan, κοντά στη Σεούλ και παραδέχθηκε ότι καθώς μεγάλωνε, παρέμενε σιωπηλός και έγινε «σαν φάντασμα» – αλλά η μουσική τον βοήθησε.

«Κοιτούσα ψηλά τον νυχτερινό ουρανό και συλλογιζόμουν… Φανταζόμουν ότι ήμουν υπερήρωας που θα μπορούσε να σώσει τον κόσμο» είπε. «Στην εισαγωγή ενός τραγουδιού μας, υπάρχει ένας στίχος που λέει ότι η καρδιά μου σταμάτησε όταν ήμουν ίσως εννέα ή 10. Κοιτάζοντας πίσω, ήταν τότε που άρχισα να ανησυχώ για το τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι για μένα και άρχισα να βλέπω τον εαυτό μου μέσα από μάτια τους» ανέφερε.

«Σταμάτησα να κοιτώ τον νυχτερινό ουρανό και να ονειροπολώ» πρόσθεσε.

«Σύντομα άρχισα να μην ακούω τη φωνή μου, να ακούω τις φωνές των άλλων. Υπήρχε μία μικρή φωνή που είπε: «Ξύπνα και άκου τον εαυτό σου».

Ακόμα και μετά την απόφαση να γίνω μέλος των BTS, υπήρξαν πολλά εμπόδια. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην το πιστεύουν, αλλά κάποιοι θεωρούσαν ότι δεν είχαμε μέλλον και υπήρξαν φορές που απλά ήθελα να τα παρατήσω» τόνισε ο Κιμ κατά την έναρξη του «Generation Unlimited» προγράμματος για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και την ενδυνάμωση των νέων.

«Ήμουν πολύ τυχερός που δεν τα παράτησα όλα» είπε. «Είμαι βέβαιος ότι εγώ, και εμείς, θα συνεχίσουμε να σκοντάφτουμε και να πέφτουμε. Είμαι ένας συνηθισμένος τύπος 24 ετών. Αν υπάρχει κάτι που έχω πετύχει, το κατάφερα μόνο έχοντας τα υπόλοιπα μέλη μου BTS δίπλα μου και λόγω της αγάπης και της υποστήριξης των θαυμαστών μας, των ARMY» τόνισε.

Ο Κιμ μίλησε και για την πορεία του συγκροτήματος προς την επιτυχία, αλλά επικεντρώθηκε στο θέμα της αυτοπεποίθησης.

«Έχουμε μάθει να αγαπάμε τον εαυτό μας, γι αυτό σας παροτρύνω να “μιλάτε”» είπε. «Δεν έχει σημασία ποιος είσαι, από πού είσαι, το χρώμα του δέρματός σου, η ταυτότητα φύλου: “Μίλα εσύ ο ίδιος. Βρες το όνομά σου και βρες τη φωνή σου”», τόνισε.

Οι BTS έχουν γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα στον κόσμο από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν το 2013.

Τον Μάιο, το άλμπουμ τους Love Yourself: Tear έγινε το πρώτο της Κ-ποπ (Korean -pop) που έφτασε στην κορυφή του chart Billboard 200. Τον προηγούμενο μήνα, οι BTS έγιναν η πρώτη μπάντα από τη Νότια Κορέα που έδωσε συναυλία σε στάδιο της Αμερικής.

H πρωτοβουλία «Generation Unlimited» εντάσσεται στη στρατηγική του ΟΗΕ «Νεολαία 2030» και έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι κάθε παιδί ή νέος θα έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση, τη μάθηση, την κατάρτιση ή την απασχόληση έως το 2030.

Η «Generation Unlimited» ενώνει επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, οργανισμούς και νέους ώστε να δημιουργήσουν καινούριους τρόπους αντιμετώπισης τριών προκλήσεων: την πρόσβαση στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων απασχόλησης και την ενδυνάμωση, ιδιαίτερα των κοριτσιών.

Η ομιλία των BTS που προβλήθηκε από τον λογαριασμό της UNICEF στο Twitter έγινε viral στα social media με περισσότερα από 148.000 retweets και 254.000 likes.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις